L’Agència de Residus convoca ajuts de 2 milions d’euros per fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
L’Agència de Residus convoca ajuts de 2 milions d’euros per fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica
 
  • Les subvencions es destinaran a ens locals, empreses privades i universitats públiques de Catalunya
  • En la convocatòria de l’any passat es van beneficiar d’aquests ajuts 115 ens locals i tres grans productors
 

 

ajutsrecollidaselectiva
 
 
 
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert una convocatòria de subvencions, per als ens locals i les empreses privades i universitats públiques de Catalunya, que fomentin la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals des d’una perspectiva de l’economia circular. L’import total màxim estimatiu de la convocatòria és de dos milions d’euros. Els ajuts s’assignaran a dues línies de projectes.
 
 
El 75% de les subvencions, per als ens locals
 
L’ARC destinarà 1.5 milions d’euros als ens locals per fomentar el servei públic de recollida selectiva de la fracció orgànica a través de:
 
  • Projectes de nova implantació o ampliació de l’àmbit i els d’autocompostatge com a via de gestió exclusiva.
 
  • Projectes  de millora del servei públic de recollida selectiva de la fracció orgànica, la fracció vegetal i d’autocompostatge com a via de gestió complementària. 
 
  • Diagnosi del servei públic de recollida selectiva i plans d’actuació per a la nova implantació, ampliació o millora.
 
  • Projectes singulars d’interès general que fomentin la gestió d’aquesta fracció dels residus dins d’un model d’economia circular.
 
El 25% de les subvencions, per a empreses privades i universitats públiques
 
L’altra línia dels ajuts és de 500.000 euros, per a les empreses privades i universitats públiques de Catalunya, que duguin a terme activitats comercials o de serveis que generin residus orgànics assimilables a municipals i vulguin dur a terme un projecte de recollida selectiva de la fracció orgànica. Pot estar dedicat tant a l’adaptació als sistemes de recollida adscrits al servei públic com als sistemes de recollida en l’àmbit privat.
 
 
El retorn del cànon sobre abocador
 
En la convocatòria anterior, corresponent a l’any 2017, l’ARC va atorgar al voltant de 2 milions d’euros en aquests ajuts, i se’n van beneficiar 115 ens locals i tres grans productors. El pressupost prové majoritàriament del retorn dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals. És a dir, del gravamen que paguen els municipis per la quantitat de fracció resta –la no separada selectivament– que envien als abocadors o a incinerar. L’any 2017, el cànon va ser de 30 euros per tona destinada als dipòsits controlats i de 14,5 € per tona de residus destinats a la valorització energètica.
 
Gràcies a aquest impost ecològic, s’incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient –el foment de la separació– i es poden impulsar mesures de minimització i de valorització material dels residus. El servei de recollida de l’orgànica el presten actualment 781 municipis catalans, 136 dels quals ho fan mitjançant el sistema porta a porta.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 971 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×