L’IEI acosta el valor educatiu del patrimoni dins l’Agenda 2030 a través d’una conferència virtual
Anirà a càrrec de Maider Maraña, directora de la fundació Baketik, organització dedicada a promoure processos de transformació social i resolució de conflictes, des de la base dels drets humans
Es podrà seguir aquest dimecres, via streaming, a partir de les 17.00 hores, a través de www.culturaiei.cat
L’equip de treball ‘El Patrimoni, eina educativa al servei del desenvolupament territorial’, de la Secció de Sociologia i Educació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, organitza aquest dimecres una conferència virtual al voltant de l’educació, el patrimoni i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Es podrà seguir via streaming a partir de les 17.00 hores a través de www.culturaiei.cat.
La xarrada porta per títol ‘Otras miradas a la Agenda 2030: el patrimonio y sus valores educativos’ i anirà a càrrec de Maider Maraña, directora de la fundació Baketik, organització basca dedicada a promoure processos de transformació social i resolució de conflictes, des de la base dels drets humans.
La conferència busca entendre les línies de connexió i transversals que pot tenir l’Agenda 2030, incidint especialment en dos àmbits de treball que no sempre s’han integrat de manera evident dins els seus objectius: el patrimoni i l’educació.Aquesta xarrada s’emmarca dins el projecte que l’equip de treball desenvolupa des de l’any 2019 i que es va posar en marxa a finals de 2020, després de l’aturada provocada per la pandèmia. Hi participen 15 entitats de les comarques de Lleida que treballen al voltant del patrimoni des de qualsevol de les seves diferents dimensions per tal de potenciar la seva transformació, de manera que les seves pràctiques educatives puguin ser alineades amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. El projecte es desenvoluparà durant dos anys amb diferents seminaris de treball i jornades i comptarà amb l’assessorament especialitzat de Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.
Es tracta d’una una iniciativa pionera, ja que l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit del patrimoni i l’educació és, encara, un camp immens per explorar.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016