Últims dies per visitar l’exposició ‘Abans miràvem la lluna per tot’ a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una exposició que difon la influència de la meteorologia en la vida quotidiana del Pirineu als segles XIX i XX

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Últims dies per visitar l’exposició ‘Abans miràvem la lluna per tot’ a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una exposició que difon la influència de la meteorologia en la vida quotidiana del Pirineu als segles XIX i XX

  • La mostra, que es podrà visitar fins al diumenge 28 de maig a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, itinerarà per diferents seus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu tancarà el pròxim diumenge 28 de maig l’exposició ‘Abans miràvem la lluna per tot’, una mostra que reivindica la influència de la meteorologia en la vida quotidiana del segle XIX i principis del XX al Pirineu.

L’exposició que es va inaugurar el passat dissabte 1 d’abril al Paller de la Casa Gassia de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i que a partir d’ara itinerarà per diferents seus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, adquireix més vigència que mai en un context de sequera i emergència climàtica com l’actual. La mostra recull algunes peces originals relacionades amb antigues formes de preveure el temps, la protecció davant les tempestes o les pedregades, etc.



‘Abans miràvem la lluna per tot’ és el resultat d’una recerca bibliogràfica, documental i oral duta a terme per l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el Parc Nacional per tal de recollir testimonis, històries i relats que tenen com a base la relació de la meteorologia amb les formes de vida local. L’exposició compta amb la col·laboració de l’Institut del Desenvolupament i Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (Idapa), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i la Diputació de Lleida.

L’Ecomuseu, Creu de Sant Jordi

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en reconeixement del seu treball de recuperació, restitució i difusió de l’etnografia de les Valls d’Àneu i de la resta del Pallars des de fa més de 25 anys. El Govern va valorar el compromís de l’Ecomuseu amb el seu entorn, demostrat a través de les activitats de dinamització social i comunitària del territori. En destaca també la seva tasca de recuperació, promoció i reivindicació de l’artesania pirinenca com a producte de qualitat, que considera que ha esdevingut motor per a la dinamització de nous mercats.

Abans miràvem

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció
 
L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 517 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×