5a EDICIÓ DE LA SETMANA DE CINEMA ESPIRITUAL A ANDORRA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

DILLUNS DIA 7 DE NOVEMBRE COMENÇA LA 5a EDICIÓ DE LA SETMANA DE CINEMA ESPIRITUAL A ANDORRA

La Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell posa en marxa un altre vegada el cicle de cinema amb valors al Principat d’Andorra, en el que ofereix el passi de pel.licules a infants, joves i adults en diferents horaris des de dilluns dia 7 de novembre en els cinemes de l’Illa Carlemany, que col.labora en la iniciativa. Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. Volem que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom.
Totes les projeccions seran als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d’Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult que serà el dijous 10 de novembre de 2016 a les 20:30 hores. L’entrada és gratuïta i el Bisbat d’Urgell assumeix les despeses de transport dels escolars.
Enguany ha seguit augmentant la participació d’infants i joves i de les escoles implicades. La primera sessió es durà a terme el dilluns dia 7 de novembre a les onze del matí, i hi participaran 224 escolars de 5è i 6è de primària de l’Escola Andorrana de La Massana i d’Encamp. Enguany participaran un total de 1.734 infants i joves en tot el cicle.

Per la organització de l’activitat  ha estat determinant la implicació dels mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius d’Andorra i també d’alguns centres de la comarca de l’Alt Urgell. S’ha dut a terme una difusió d’aquesta iniciativa entre les escoles d’Andorra i l’editorial Edebé ha participat amb l’edició de material educatiu i fitxes per treballar els valors que aporta cada pel.licula.



En els dies següents, i fins el divendres, hi haurà cada dia projeccions. El dimarts 8 de novembre hi haurà passis a les 10.30, les 11,15, les 11,30. El dimecres dia 9, a les 11:00, 11,30 i a les 20,30 (sessió per adults). El dijous dia 10, a les 11,00, les 11,15 i 11,30. El divendres, a les 10.30.

cinemaespiritual

BREU HISTÒRIA
Enguany se celebra la cinquena edició d’aquest cicle de cinema “Setmana de Cinema Espiritual”, que ha viscut una progressió continuadanen el nombre de participants des del seu inici al novembre de 2.012.

• Novembre 2012: Es celebren les primeres jornades de Cinema Espiritual a Andorra amb l’objectiu d’oferir un espai de reflexió sobre els valors. En aquesta edició van participar els alumnes de Secundària de les escoles confessionals d’Andorra.
• Novembre 2013: A les segones jornades de Cinema Espiritual es van incorporar diferents escoles de primera ensenyança del sistema educatiu andorrà i les quatre escoles de primària del sistema educatiu espanyol, així com l’Institut Espanyol.
• Novembre 2014: Es van sumar alumnes del Lycee Comte de Foix i van traspassar fronteres amb la participació d’instituts de la província de Lleida com Artesa, Oliana i La Seu d’Urgell.
• Novembre 2015. Els tres sistemes educatius d’Andorra van continuar participant, sumant-hi alguna escola de primera ensenyança del sistema educatiu andorrà que encara no havia participat.

QUE ÉS EL CINEMA ESPIRITUAL?
L’any 2000 es va fer un reconeixement del cinema espiritual, en el festival Tertio Millenio que es va celebrar a Roma. El cinema espiritual s’obre a la dimensió transcendent de l’antropologia. El cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses; el cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu. Per això, freqüentment el cinema religiós és cinema espiritual; però el cinema espiritual abasta un espai molt més ampli de pel·lícules que van des de ficcions, documentals o propostes experimentals.
En aquest plantejament el cinema espiritual és el que aborda en les seves pel·lícules els grans interrogants sobre el sentit de la vida i de la mort, les relacions personals i els camins de l’amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del be i el mal o el misteri de la bellesa.

IMPLICACIÓ DE LA DELEGACIÓ D’ENSENYAMENT EN LA FORMACIÓ
Des de la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, i el seu Delegat, Mn Pepe Chsvert, es considera la importància d’una formació crítica i activa entorn dels mitjans de comunicació. Aquest és també, un dels criteris prioritaris d’educadors i responsables socials, com destaca la formació en la competència comunicativa i digital. En aquest sentit, el cinema es un territori preferent per l’edu-comunicació.

La implicació vol recuperar el cinema de valors que actua directament en el món educatiu, reunint la formació en el mitjà cinematogràfic i la promoció de valors socials, ètics i estètics. No existia fins fa cinc anys, cap iniciativa de promoció del cinema de valors espirituals i religiosos al Principat d’Andorra, que amb un sentit ampli plantegi els grans interrogants sobre el sentit a través i en les pel·lícules.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.526 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×