MÉS DE 400 PERSONES PARTICIPEN EN EL CINQUÈ ‘PARLEM D’HISTÒRIA’ DEDICAT A LA SEU I L’ALT URGELL
El Parlem d’Història d’enguany ha obtingut, de nou, una gran acceptació per part dels ciutadans de totes les edats aconseguint que més de 400 urgellencs i urgellenques hagin participat en alguna de les set propostes que s’han portat a terme al llarg del mes de maig.
La visita guiada per la Seu d’Urgell del segle XIX realitzada aquest passat dimecres, 1 de juny, ha posat punt i final a la cinquena edició del cicle divulgatiu ‘Parlem d’Història’ que ha inclòs quatre conferències adreçades al públic adult i dos tallers infantils dedicats a fer conèixer diferents èpoques, aspectes i moments històrics de la nostra ciutat.
En la visita guiada els participants van conèixer de la mà dels historiadors Lluís Obiols, Carles Gascón, Carmen Xam-mar i Meri Rodríguez diferents indrets i aspectes de la ciutat al llarg del segle XIX, un moment de grans canvis marcats especialment per la desamortització eclesiàstica, l’enderroc de les muralles i l’inici de l’expansió urbana cap a l’eixample.
Les xerrades
El Parlem d’Història 2016 ha englobat també 4 conferències que s’han celebrat durant els quatre dimecres del mes de maig: “lx aquí si ets home!”. Insults, agressions i morts a l’Alt Urgell al segle XVII”, a càrrec de Carmen Xam-mar; “El govern municipal fa 500 anys. La insaculació i el Consolat de la Ciutat d’Urgell”, pronunciada per Lluís Obiols; “Cal Don Llorens, ahir i avui”, impartida per Francisco Javier Galindo Llangort; i “Parròquies, capellans i majordomes. El bisbat d’Urgell a l’inici del segle XIV”, a càrrec de Josep Palau Baduell.
Tallers d’història per als més xics
El Parlem d’Història 2016 també ha organitzat un parell de sessions adreçades als nens i nenes de 5 a 12 anys que han tingut lloc en dos dissabtes del mes de maig. Els més xics van participar en la sessió Dibuixem la Seu per descobrir-la en la qual a partir dels dibuixos fets pels mateixos infants es va elaborar una visita, tot fent-los autors del guió d’aquesta sortida guiada infantil. L’altre taller titulat Ciutat Vella, Ciutat Nova, els nens i nenes van poder diferenciar entre el que és antic i el que és considerat com a ciutat moderna.
Recordem que el cicle Parlem d’Història és una iniciativa organitzada conjuntament per l‘Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016