La 3a edició de l’Ultra Trail Valls d’Àneu aplegarà unes 200 persones
- La cursa, que forma part de la 5a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, se celebrarà el 2 de juliol amb un recorregut de 92 quilòmetres i un desnivell de més de 7.000 metres
- Esterri d’Àneu serà el punt de partida de competicions de resistència i marxes populars en un cap de setmana ple d’activitats que finalitzarà amb un Dinar Popular
La 3a edició de l’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA) espera rebre la participació de gairebé 200 persones. La cursa, que forma part de la 5a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, se celebrarà el 2 de juliol i forma part d’un cap de setmana ple de competicions esportives i excursionistes que surten des d’Esterri d’Àneu. La UTVA és una cursa de 92 quilòmetres amb un desnivell de 7.344 metres i és una prova qualificativa per l’Ultra Trail del Mont Blanc 2017. Aquesta especialitat esportiva es caracteritza per desenvolupar-se en recorreguts de muntanya amb una distància mínima de 80 quilòmetres recorreguts a peu i en una sola etapa.
Curses de resistència i marxes populars
Les competicions de l’Ultra Trail es complementen amb altres esdeveniments. El mateix dissabte, les Valls d’Àneu també acolliran la 7a Cursa de Resistència de 45 quilòmetres amb un desnivell positiu de 3.900 metres. La cursa és puntuable per la 3a Copa Catalana de Curses de Resistència. Tant la Ultra Trail (UTVA) com la Cursa de Resistència (CRVA) transcorren per senders i corriols del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Llocs emblemàtics el Tesol, Bassiero, Gerber, Saboredo, Airoto, Montroig i la Coma del Forn seran visitats pels més de 400 participants de les dos curses.
El diumenge 3 de juliol, es durà a terme la 8a Marxa Popular Valls d’Àneu. Pensada tant per als excursionistes habituals, com per als que només surten a la muntanya de forma ocasional, tindrà un recorregut de 20 quilòmetres i un desnivell de només 800 metres amb sortida i arribada a Esterri d’Àneu. Els actes del cap de setmana finalitzaran amb el 8è Dinar Popular Valls d’Àneu.
Valls d’Àneu, destinació de turisme familiar
Les Valls d’Àneu, territori limítrof amb França, fou catalogada el 2013 com la primera destinació de Turisme familiar de l’interior de Catalunya en aconseguir la certificació per part de l’Agència Catalana de Turisme, que fins aleshores només tenien tretze destinacions del litoral català.
Natura i patrimoni: Parc Nacional d’Aigüestortes, Parc Natural de l’Alt Pirineu, romànic, esports d’aventura i tradicions mil·lenàries
Situades a la capçalera alta de la Noguera Pallaresa, en la zona més septentrional del Pallars Sobirà, i limitant al nord amb el departament francès de l’Ariège, a l’oest amb la Val d’Aran, connectada des del 1922 per la carretera del Port de la Bonaigua, i la Vall de Boí, a l’est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí, les Valls d’Àneu són una subcomarca ben delimitada i amb una forta personalitat històrica pròpia, com ho testimonien el Llibre de Privilegis i Ordinacions, del s. XIII-XV, o el Capbreu de les Valls d’Àneu de 1669. Des del punt de vista turístic les Valls d’Àneu ofereixen al visitant un ventall de possibilitats gairebé inesgotables: des d’esports d’aventura i d’hivern, passant per l’excursionisme o les simples passejades, en el marc del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i pels seus entorns, inclosos al Parc Natural de l’Alt Pirineu, fins a les rutes del romànic, l’Ecomuseu o la gastronomia autòctona, en un marc incomparable on els pobles encara mantenen l’encant d’una tradició mil·lenària, agrícola i ramadera, forjada amb pedra, fusta i llosa sense haver renunciat al progrés i la tecnologia.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016