L’Ajuntament de la Seu d’Urgell atorga 24 ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del centre històric i de Castellciutat

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell atorga 24 ajuts per rehabilitar i repintar  porxos i façanes del centre històric i de Castellciutat

Després que ja s’ha tancat el termini de presentació de sol·licituds, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell atorga en aquesta tercera convocatòria un total de 53.800,03 euros en ajuts per a la rehabilitació i repintar porxos i façanes d’edificis dels carrers Major i dels Canonges, així com carrers adjacents, i per primera vegada, també al poble de Castellciutat.

De les 26 sol·licituds presentades, s’han concedit un total de 14 subvencions: 13 al centre històric de la Seu per un valor de 26.795,08€, i 11 a Castellciutat, que ascendeixen a 27.004,95€. De les 26 subvencions demanades, se n’han denegat dues: una referent al centre històric de la Seu d’Urgell, i una altra, a Castellciutat.

Cal recordar que aquestes  subvencions tenen com a objectiu dinamitzar i potenciar tot el centre històric, i compten amb una partida pressupostària de 60.000 euros, dels quals aquest any i per primer cop, com a mínim 10.000 estan adreçats a les sol·licituds de Castellciutat.  

La regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha recordat que l’objectiu principal d’aquesta partida d’ajuts és “facilitar que els propietaris que ho desitgin puguin repintar les seves façanes o porxos del centre històric”. Font ha destacat la bona rebuda que ha tingut a Castellciutat la decisió d’estendre el pla a aquest nucli, com també que la majoria de sol·licituds que l’Ajuntament rep per a aquesta finalitat solen tenir una resolució positiva.

Comptant aquesta tercera convocatòria, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat fins a la data 56 expedients de rehabilitació i pintura de façanes, que han suposat l’atorgament de 122.977,09€ d’ajuts. La previsió és que aquest import s’incrementi aquest mes de gener, quan ja s’hagi resolt la convocatòria actual.

Les  subvencions que s’atorguen cobreixen un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció és de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una. La pintura que es faci servir per repintar s’haurà de fer amb el color o colors determinats a la normativa urbanística municipal.

24 ajuts
24 ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del centre històric

Notícies Alt Urgell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 169 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×