200 trobades comercials per dinamitzar turísticament els Pirineus

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
200 trobades comercials per dinamitzar turísticament els Pirineus
trobadesturistiques
 
 
·        Aquestes trobades han tingut lloc durant les jornades InterPirineus, on un centenar d’empreses i entitats pirinenques s’han reunit amb 17 DMC’s (Destination Managment Companies) amb l’objectiu de crear conjuntament nous productes turístics i poder comercialitzar-los.
 
·        En el marc d’aquestes jornades s’ha presentat un estudi sobre el perfil dels turistes que visiten el Pirineu català, amb l’objectiu d’orientar les accions promocionals a uns targets concrets i ajudar l’oferta a focalitzar els serveis oferts en les necessitats de la demanda per poder captar, atendre i fidelitzar millor els clients.
 
L’Agència Catalana de Turisme, del Departament d’Empresa i Coneixement, ha organitzat les jornades InterPirineus, que han tingut lloc el 24 d’abril a Tremp (Pallars Jussà) i avui 26 d’abril a La Vall d’en Bas (La Garrotxa), i on han assistit un centenar d’empreses i entitats pirinenques del sector públic (consells comarcals, ajuntaments i oficines de turisme, etc.) i privat (allotjaments, empreses d’activitats, agències de viatge i empreses de restauració, entre d’altres).
 
Les jornades s’han desenvolupat en dues parts diferenciades. Pel matí, els assistents han gaudit de dues sessions formatives: una a càrrec del Sr. Ulf Sonntag del NIT (Institut of Tourism Research in Northern Europe) que ha parlat de les tendències del turisme d’interior i muntanya arreu del món, i ha fet un focus en el mercat francès i alemany. I una altra formació del Sr. Tom Selannïemi, director del centre de natura finlandès HALTIA, que ha versat sobre la sostenibilitat del turisme en entorns naturals i la necessitat de la cooperació entre empreses per oferir un servei adequat a la demanda.
 
Per la tarda, les empreses i entitats han pogut reunir-se amb diverses DMC’s (Destination Management Companies), amb l’objectiu de crear conjuntament nous productes que es puguin comercialitzar a través d’aquestes mateixes DMC’s. En total, entre les dues jornades, un centenar d’empreses i entitats pirinenques s’han reunit amb 17 DMC’s, generant més de 200 trobades comercials.
 
La jornada també ha servit per donar a conèixer la renovació del web www.visitpirineus.com, que ara incorpora experiències turístiques comercialitzables, provinents del canal de venda Experience Catalunya. Properament també inclourà un apartat adreçat a professionals on s’hi penjaran les conclusions d’aquesta jornada.
 
Estudi del perfil del turista
 
En el marc d’aquesta jornada, s’ha presentat un estudi sobre el perfil dels turistes que visiten el Pirineu català, realitzat pel Programa Pirineus. L’objectiu d’aquest estudi és tenir informació per poder orientar així accions promocionals a uns targetsconcrets i ajudar l’oferta a focalitzar els serveis oferts en les necessitats de la demanda i, per tant, poder captar, atendre i fidelitzar millor els clients.
 
L’enquesta es va realitzar el 2017 sobre una mostra de 712 individus de 7 mercats diferents (Catalunya, Estat Espanyol, Alemanya, Bèlgica, França, Països Baixos i Regne Unit) que havien visitat els Pirineus els darrers 5 anys.
 
L’anàlisi de les dades recollides en aquesta enquesta ha permès elaborar aquest estudi. En ell, s’observa que la majoria de mercats que visiten el Pirineu català ho fan atrets pel seu bon clima sumat a un entorn natural atractiu. L’entorn natural és la principal raó que addueixen els catalans i espanyols en un 78 i 70% respectivament per visitar el Pirineu català, i també de la resta de mercats europeus, els percentatges dels quals es mouen entre el 38 i el 49%. L’excepció és el mercat francès, la raó principal del qual és el bon clima (51%).
 
L’època preferida de tots els mercats per visitar els Pirineus són els mesos de juliol, agost i setembre (entre 54 i el 74% dels enquestats prefereixen aquest període) excepte en el cas del Regne Unit, on un 46% dels enquestats prefereix el període de març a juny.
 
Així mateix, s’observa que la comarca més visitada pels mercats europeus i català és l’Alt Empordà (entre un 26 i un 46% dels enquestats hi ha estat), mentre que en el cas espanyol és la Val d’Aran (un 34%).
 
En parella i en família són les principals maneres de visitar els Pirineus. Belgues (50%), alemanys (49%), holandesos (46%), anglesos (43%) i catalans (34%) hi viatgen majoritàriament en parella, mentre que francesos (47%) i espanyols (41%) prefereixen visitar-los en família.
 
La durada de l’estada és d’una setmana per a tots els mercats (entre els 63 i el 40% situen la seva visita en aquesta durada), excepte en el cas de Catalunya que se situa en tres dies (35% dels enquestats).
 
L’activitat preferida dels turistes que visiten els Pirineus són les passejades pels espais naturals (així ho manifesten entre el 57 i el 74% de tots els enquestats), excepte en el cas del mercat espanyol que és la gastronomia (70%).
 
Finalment, cal destacar que el mercat que més valora la destinació Pirineus és Regne Unit, amb un nivell de satisfacció “bo” del 68% i “dolent” del 0%, mentre que el mercat més crític és l’espanyol, amb un nivell de satisfacció “bo” del 48% i “dolent” del 4%.
 
En definitiva de l’estudi es poden extreure les següents conclusions respecte al perfil del visitant:
 
  • El descans i l’element cultural són importants per a turistes de tots els països.
  • Els turistes que venen als Pirineus des d’Europa no són necessàriament aficionats al muntanyisme en el seu temps lliure, però sí que fan passejades per la natura habitualment.
 
 
 
Es pot consultar l’estudi complet en aquest enllaç: Perfil dels turistes als Pirineus.
 
Programa Pirineus
 
El programa Pirineus posa en valor  tota la diversitat de l’oferta turística dels Pirineus de Catalunya. L’objectiu és consolidar les onze comarques del Pirineu català com a destinació turística única i transversal en els mercats emissors internacionals (principalment de proximitat) mitjançant una promoció específica i amb l’objectiu de desestacionalitzar la demanda.
 
Des de l’any 2003, aquest programa de treball potencia tots els recursos i productes existents des d’una visió transversal. L’oferta comprèn experiències realitzables durant tot l’any, ja siguin de turisme actiu i natura (senderisme, BTT, multiaventura, estacions d’esquí i muntanya…), com aquelles que tenen a veure amb el a patrimoni material i immaterial (cultura, gastronomia, festes populars, festivitats…).
 
El programa Pirineus és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de Turisme, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona, el Conselh Generau d’Aran i Turisme de Barcelona, i té el suport dels onze consells comarcals.
 
A través d’aquest conveni de col·laboració es defineix un pla d’accions de promoció i comercialització anual, per tal de potenciar l’oferta disponible a les onze comarques de Lleida, Girona i Barcelona que conformen el territori de la marca turística Pirineus.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 903 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×