Els Reis d’Orient arribaran a la Seu d’Urgell fent ràfting

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Els Reis d’Orient arribaran a la Seu d’Urgell fent ràfting

La Seu d’Urgell donarà la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient, aquest dissabte 5 de gener, amb una cavalcada en la qual hi col·laboren diverses entitats i col·lectius de la ciutat. La rebuda serà novament una de les més singulars de Catalunya, perquè els Reis entraran a la ciutat amb barques de ràfting pel canal d’aigües braves del Ràfting Parc, on seran acollits per les autoritats locals i per tots els assistents a l’acte. A més a més, per a l’arribada comptaran amb l’ajuda de piragüistes del Club Cadí Canoë-Kayak.

Per tercer any consecutiu, els Reis vindran acompanyats del personatge del Sr. Pipa, que aquest any arriba al costat de dos patges i dels Diables de l’Alt Urgell. El Sr. Pipa ve per recollir  tots els xumets dels nens i nenes que ja es fan grans i emportar-se’ls cap a Orient.

La novetat d’aquest any és que els Reis també vindran acompanyats de sis patges nous, que aniran darrera de cada camió reial amb escales. Ells són els qui els ajudaran a pujar a les cases per entrar-hi i deixar els regals.

Des del Parc del Segre, Melcior, Gaspar i Baltasar, juntament amb el Sr. Pipa,  iniciaran una cavalcada que els portarà pel Camí de la Palanca, el passeig Joan Brudieu, el carrer Lluís de Sabater i el carrer Major, que recorreran de baix a dalt fins arribar a la plaça dels Oms. Tot seguit, a la Sala de Sant Domènec, rebran la clau que els permetrà entrar a totes les cases per lliurar els regals i recolliran les cartes dels infants, que els podran saludar personalment. La recollida de cartes serà amenitzada per la música de l’orquestra Rolling Band.

Un any més, els Reis aniran acompanyats de les diverses carrosses que han realitzat i guarnit per a l’ocasió les AMPA de les escoles de la Seu i Castellciutat. Tancaran la cavalcada els carboners, la carrossa dels regals i el grup BatuKaseu.

D’altra banda, tant els caramels que es llençaran durant el recorregut com els que es lliuraran a la Sala de Sant Domenec són dolços sense gluten. A més a més, enguany la benvinguda comptarà amb fanalets personalitzats amb la imatge de la torre de la Catedral de la Seu, que hauran preparat els infants mateixos a casa seva o bé en el taller que s’ha programat aquest divendres a la tarda a l’Espai Ermengol.

Els Reis a Castellciutat

Melcior, Gaspar i Baltasar també seran rebuts a Castellciutat. En aquest cas, la benvinguda es fa diumenge mateix, dia 6, a les 11 del matí. A més a més, serà el primer acte que se celebra a la plaça de l’Arbre després que aquest espai neuràlgic del poble ha estat remodelat. L’Ajuntament de la Seu va completar la reivindicada reforma de la plaça ara fa tot just una setmana.

Agraïment als col·laboradors

La regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Sílvia Iscla,  ha volgut “animar les famílies a sortir de casa i gaudir d’un dels actes més màgics del Món Màgic de les Muntanyes”. Des de la regidoria d’infància es fomenta un any més la participació de les associacions, empreses, entitats i habitants de la Seu a la cavalcada de Reis.

Sílvia Iscla també ha expressat “l’agraïment per la implicació a les AMPA de les escoles del municipi –Albert Vives, Pau Claris, La Salle, La Valira i Castell-ciutat- per la seva col·laboració en la benvinguda a Ses Majestats”. Un reconeixement que també fa extensiu a la Comissió de Festes, el Parc de Bombers de la Seu, BatukaSeu, el Club Cadí Canoë-Kayak, RàdioSeu, el Rafting Parc, la Rolling Band, els Diables de l’Alt Urgell i els treballadors de l’Ajuntament.

Finalment, el Consistori també agraeix la valuosa aportació de la resta de col·laboradors, com ara Construccions Vidal Roca, Perruqueria Malé i el Club Social El Picot.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 244 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×