Prop d’un centenar de cavalls s’exposen al XIIIè CONCURS NACIONAL DEL CAVALL PIRINENC CATALÀ

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Prop d’un centenar de cavalls s’exposen al XIIIè CONCURS NACIONAL DEL CAVALL PIRINENC CATALÀ

El municipi de Vilaller acull avui dissabte, 20 de novembre, el XIIIè CONCURS NACIONAL DEL CAVALL PIRINENC CATALÀ amb la participació d’una cinquantena de ramaders de les comarques pirinenques i una mostra de prop de 90 animals de la raça autòctona d’equí.

Durant avui divendres tindrà lloc l’arribada dels animals i el sopar de benvinguda amb els participants, acompanyants i veterinaris, i durant el matí del dissabte hi haurà esmorzar popular, concurs morfològic de la raça i dinar de cloenda amb els ramaders, els patrocinadors i els col·laboradors del concurs.L’esdeveniment, organitzat per l’Associació de Criadors de CPC de l’Alta Ribagorça, tindrà lloc per segona vegada al municipi de Vilaller (anteriorment va ser al 201) i compta amb el patrocini de l’ajuntament del municipi i la Federació del Cavall Pirinenc Català (FECAPI) i la col·laboració de diverses entitats.

Segons els organitzadors, l’esdeveniment és important per una doble vessant, engresca els ramaders a millorar la raça autòctona i els seus propis animals, i per altra dona a conèixer la raça, alhora que s’aprofita per fer exposició i venda de productes artesanals de la comarca.

XIIIè CONCURS NACIONAL DEL CAVALL

Hi ha set categories d’animals: Sobranys i Sobranyes (animals d’un any i mig), terçons i terçones (animals de dos anys i mig), quartons (mascles de tres anys i mig) , egües amb pollí i sementals (animals de més de tres anys) i hi poden participar els tres primers animals classificats de cada categoria que han guanyat als concursos comarcals. Normalment, al concurs nacional, hi participen un centenar d’animals.

Tant l’organització del concurs com les valoracions dels jutges estan supervisades per la FECAPI, i l’equip de valoradors està format per tres jutges externs a la Federació i amb molta experiència en aquesta feina.

El concurs se celebra anualment i és rotatiu en les set comarques implicades en la raça: la Vall d’Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès i l’Alta Ribagorça

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 350 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×