Les Valls d’Àneu registren un 100% d’ocupació

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Gràcies a la combinació de les activitats d’aventura i l’esquí, les Valls d’Àneu registren un 100% d’ocupació

El ràfting, l’obertura de la temporada de pesca, les rutes en BTT, el senderisme i el turisme de neu han permès a l’hostaleria un rècord de visitants aquesta Setmana Santa, amb una àmplia afluència de públic familiar.

Els establiments hotelers de les Valls d’Àneu han registrat un 100% d’ocupació aquesta Setmana Santa, segons ha explicat el president del Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu, Carlos Cortina. L’inici de la temporada de ràfting i esports d’aventura, així com de la temporada de pesca, s’ha pogut combinar amb l’esquí i les activitats de natura, que han registrat un màxim absolut. Així per exemple ahir, aquests dies es podien observar llargues cues per accedir en taxi al llac de Sant Maurici. També han registrat un important nombre d’afluència les activitats d’aventura com ara les rutes en BTT, les rutes al Parc Nacional d’Aigüestortes o al Parc Natural de l’Alt Pirineu, les visites a Món Natura Pirineus, a la Casa de l’Ós, les visites a les esglésies romàniques, o a la resta de monuments de la zona, que ofereix l’Ecomuseu.A tota aquesta oferta s’hi afegeix que a Les Valls d’Àneu (territori que inclou els municipis d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta) tenen al seu territori les estacions de Baqueira Beret (amb un 25% de pistes al Pallars) i Espot Esquí, reclams del turisme de neu aquests dies.

pesca58.52

Valls d’Àneu, destinació de turisme familiar

Les Valls d’Àneu, territori limítrof amb França, fou catalogada el 2013 com la primera destinació de Turisme familiar de l’interior de Catalunya en aconseguir la certificació per part de l’Agència Catalana de Turisme, que fins aleshores només tenien tretze destinacions del litoral català.

 

Ofereixen excursions per a tots els nivells per la pràctica de l’esquí de muntanya, a més del circuït senyalitzat de Muntanyó, situat a Baqueira Beret. Actualment és possible arribar en taxi fins al Llac de Sant Maurici, d’on s’inicien nombroses excursions com les que donen accés al refugi Josep Maria Blanc, obert durant aquestes festes i situat a gairebé 2.400 metres d’alçada, ja en ple Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A més, els refugis de Pla de la Font, prop del petit poble de Jou, el de Gerdar, a la carretera de la Bonaigua i del Fornet, a la vall que condueix a Montgarri, estaran oberts per servir de suport a les sortides amb raquetes de neu.

AneuAventura

Natura i patrimoni: Parc Nacional d’Aigüestortes, Parc Natural de l’Alt Pirineu, romànic, esports d’aventura i tradicions mil·lenàries

Situades a la capçalera alta de la Noguera Pallaresa, en la zona més septentrional del Pallars Sobirà, i limitant al nord amb el departament francès de l’Ariège, a l’oest amb la Val d’Aran, connectada des del 1922 per la carretera del Port de la Bonaigua, i la Vall de Boí, a l’est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí, les Valls d’Àneu són una subcomarca ben delimitada i amb una forta personalitat històrica pròpia, com ho testimonien el Llibre de Privilegis i Ordinacions, del s. XIII-XV, o el Capbreu de les Valls d’Àneu de 1669. Des del punt de vista turístic les Valls d’Àneu ofereixen al visitant un ventall de possibilitats gairebé inesgotables: des d’esports d’aventura i d’hivern, passant per l’excursionisme o les simples passejades, en el marc del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i pels seus entorns, inclosos al Parc Natural de l’Alt Pirineu, fins a les rutes del romànic, l’Ecomuseu o la gastronomia autòctona, en un marc incomparable on els pobles encara mantenen l’encant d’una tradició mil·lenària, agrícola i ramadera, forjada amb pedra, fusta i llosa sense haver renunciat al progrés i la tecnologia.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.234 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×