La UNESCO farà públic el 17 d’abril a la tarda si accepta com a Geoparc la zona de Conca de Tremp – Montsec

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La UNESCO farà públic el 17 d’abril a la tarda si accepta com a Geoparc la zona de Conca de Tremp – Montsec

L’Associació Geoparc Conca de Tremp – Montsec convoca pel dimarts, 17 d’abril, una roda de premsa per comunicar si la UNESCO ha aprovat que el territori sigui Geoparc. La trobada amb els mitjans de comunicació es portarà a terme a les 17:00 hores a la sala d’actes del Centre de Suport Territorial dels Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, a la població de Tremp (Passeig Pompeu Fabra, 21).

La roda de premsa anirà a càrrec del secretari general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ferran Falcó, del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, del director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, i del president de l’Associació Geoparc Conca de Tremp – Montsec, Joan Ubach.

Els habitants d’aquesta zona estan preparant vàries activitats festives per a celebrar la notícia, que es portaran a terme la tarda del 17 d’abril, un cop la UNESCO hagi fet pública la seva decisió.

Projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec

El projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec, amb més de 2.000 Km², està integrat per 19 municipis de 4 comarques lleidatanes: el Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Des del 2015 s’està lluitant per aconseguir que aquesta zona de Lleida sigui declarada Geoparc Mundial de la UNESCO, per la seva gran riquesa geològica, reconeguda a nivell internacional, i pel seu patrimoni natural, històric i cultural.

Actualment al món hi ha 127 Geoparcs en 35 països diferents. Conca de Tremp – Montsec seria el segon Geoparc del territori català (on actualment hi ha el de la Catalunya Central) i el dotzè a l’estat espanyol. Serà l’únic Geoparc espanyol que al 2018 s’acceptarà a la xarxa de la UNESCO.

Els municipis que formen part del projecte Geoparc tenen clar que aquesta distinció serà un revulsiu per al territori, ja que permetrà atraure més visitants, tant científics com turistes, que vulguin conèixer el seu important patrimoni.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 273 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×