Un pla perquè Lleida sigui territori cardioprotegit

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Reñé proposa un pla perquè Lleida sigui un territori completament cardioprotegit al 2017

La corporació lleidatana ha finançat l’adquisició i instal·lació de 175 desfibril·ladors a un centenar de municipis des de l’any 2010 i preveu dotar tota la demarcació amb aquest equipament

Aquest ha estat un dels temes que s’han tractat a la reunió de coordinació que ha mantingut el president de la Diputació de Lleida amb el món local

La instal·lació de desfibril·ladors a espais públics per tal de donar una primera assistència mentre arriben els serveis d’emergència és cada vegada més habitual. La Diputació de Lleida col·labora en l’adquisició i col·locació d’aquests aparells per part dels ens locals mitjançant una línia d’ajuts.Des de l’any 2010, la corporació lleidatana ha finançat l’adquisició i instal·lació de 175 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a un centenar d’ens locals de les comarques lleidatanes amb una inversió total de 419.542 euros. Un centenar de municipis i cinc consells comarcals se n’han beneficiat d’aquests ajuts des de 2010.

En el transcurs de la reunió de coordinació que ha mantingut el president de la Diputació de Lleida amb el món local, ha explicat als presidents de consells comarcals i alcaldes de capitals de comarca que l’objectiu de la corporació és que tots el municipis de la demarcació disposin d’aquests aparells entre els anys 2016 i 2017 “per aconseguir un territori completament cardioprotegit”.

La Diputació disposa de diferents línies adreçades als consistoris per a la renovació dels consultoris mèdics locals, però també per al seu manteniment i per a l’adquisició d’equipament sanitari amb l’objectiu de millorar l’eficiència de la sanitat.

Entre el material adquirit mitjançant aquests ajuts hi ha electrocardiògrafs, tensiòmetres, fonendoscopis o desfibril·ladors, que ajuden a reduir les seqüeles o evitar la mort d’una persona que pateixi una aturada cardiorespiratòria.

Aquests aparells se situen a espais públics on es reuneix molta gent (com les piscines municipals a l’estiu, les pistes poliesportives o els locals socials), a banda de tots els consultoris mèdics, que en disposen a l’interior de les seves consultes.

A més de l’adquisició de l’aparell pròpiament dit, la corporació també ha començat a finançar un paquet de formació per explicar el funcionament del desfibril·lador a la persona o persones que es determinin com a responsables del seu ús i a informar la població de l’existència de l’aparell al municipi.

En la trobada també s’han tractat altres temes vinculats directament amb  l’atenció a les persones, com és el servei de teleassistència, que compta amb el finançament de la corporació.

Fons FEDER per millorar l’eficiència energètica i potenciar el turisme

Un altre dels punts tractats en la reunió de coordinació amb el món local ha estat la promoció d’actuacions impulsades per les entitats locals en el marc del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en els eixos 4 i 6.

“Els projectes que es presentin han d’estar molt ben travats des dels municipis i des dels consells comarcals per garantir l’accés a aquestes línies de recursos europeus”, ha dit Reñé.

Un dels projectes interessants a treballar en l’eix 4 dels ajuts FEDER és la instal·lació de calderes de biomassa als equipaments públics. El president de la Diputacio de Lleida ha assenyalat que a Catalunya hi ha una disponibilitat d’11 M€ i la demanda que podríem fer des de Lleida seria de 5-6 M€ a l’espera de les previsions dels ens locals.

Per accedir a l’altra línia destinada a patrimoni i turisme, la corporació avalua la possibilitat de presentar un projecte per enfortir la potencia turística de la demarcació i des de l’IEI es treballa per presentar actuacions de recuperació de patrimoni.

Més dotació pel pla de camins

Els plans d’aigua i de camins, així com els ajuts a transport i menjador escolars han estat altres qüestions que s’han tractat durant la reunió amb els presidents dels consells comarcals i alcaldes de capitals de comarca.

En aquests moments s’estan redactant les bases d’ambdós plans. El Pla de camins està dotat inicialment amb 500.000 euros al pressupost de 2016. No obstant això, Reñé ha informat que es complementarà amb més recursos procedents dels romanents de tresoreria, que es preveu que sigui d’1,5 M€, un cop estigui liquidat el pressupost de l’any 2015.

Per la seva part, el Pla d’aigües està dotat amb 1M€.

Moció per la derogació de LRSAL

Els representants del món local també han coincidit en que la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) no ajuda en la gestió eficient i efectiva que es fa des dels ajuntaments. En aquest sentit, Reñé ha anunciat que presentaran una moció al ple de la corporació per demanar la derogació d’aquesta llei.

llistat de municipis i consells comarcals que han rebut desfibril·ladors

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.641 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×