TURISME DE MUNTANYA CREIX EN EXPOSITORS

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
EL SALÓ DE L’ESPORT I TURISME DE MUNTANYA CREIX EN EXPOSITORS I NOVETATS
 
El certament, que es desenvoluparà del 12 al 14 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida, també acollirà la 14a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya
La 3a edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM) tindrà lloc del 12 al 14 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 70 expositors (un 14% més que l’edició del 2015) i 25 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors, demostracions, workshops i presentacions de llibres. Entre els visitants il·lustres destaca la presència de Núria Picas, corredora d’ultrafons i alpinista, Millor esportista femenina catalana del 2015 i actual campiona de la Ultra Trail World Tour, i de Pep Sánchez, atleta extrem d’ultrafons. A més, coincidint amb l’esdeveniment, se celebrarà la 14a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya.
 
Durant l’acte de presentació del STM, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, ha dit que “aquesta fira se centra en el turisme emergent, que es basa en els esports de muntanya, ja sigui d’aventura o l’esquí”. El paer en cap ha destacat que entre els 70 expositors hi haurà empreses relacionades amb les estacions d’esquí, els esports d’aventura, el material esportiu, el turisme a la natura, la gastronomia, etc. Ros ha afegit que “si encara no existís, aquesta fira s’hauria d’haver inventat i fet a Lleida per ser la porta dels Pirineus”.
 
En aquest sentit també s’ha manifestat Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, qui ha remarcat que moltes poblacions de les comarques lleidatanes celebren diferents proves de BTT i curses de muntanya a peu. Eloi Bergós, diputat de la Diputació de Lleida, ha volgut deixar constància del suport que la Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, dóna al STM perquè “és un espai ideal per trobar tota l’oferta de turisme de muntanya de casa nostra”. Bergós ha destacat les demostracions de llançament d’esquers amb canyes de pesca de diversos tipus i les pràctiques diàries d’iniciació a la pesca al riu Segre, que organitza la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting en el marc del saló. En aquest sentit, ha avançat que el Patronat de Turisme vol donar un impuls a la pràctica de la pesca als rius de les comarques lleidatanes.
 
Jaume Dalmau, cap del Servei d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha dit que la Generalitat tindrà un estand des d’on es promocionarà el turisme de muntanya i els esports relacionats amb la natura.
 
Juan Antonio Serrano, organitzador del STM, ha destacat que el saló creix en qualitat i en el nombre d’activitats i d’expositors. Així, en aquesta tercera edició hi haurà 70 expositors, un 14% més que l’any passat, i s’espera que hi passin uns 10.000 visitants. Serrano ha anunciat la presència de la Xarxa de Parcs Nacionals d’Espanya i del Cos de la Guàrdia Civil, de lla Unitat de Muntanya dels Mossos d’Esquadra i del Grup Militar d’Alta Muntanya de l’Exèrcit Espanyol. 
 
Com a novetat trobem la 14a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya. El seu organitzador, Francesc Sanahuja, ha dit que té l’objectiu de transmetre tot el llegat esportiu, cultural i tècnic necessari per entendre i moure’s per la muntanya. Hi haurà la participació de 8 editorials (entre les quals Editorial Piolet, Pagès Editors, Editorial Sensus i Edicions del Pirata) i llibreries de renom (Llibreria Millà, Llibreria Guifré Serra i Llibreria Manuel del Pino).
 
D’altres novetats a remarcar del STM són les II Jornades Tècniques “Esport i Turisme en el Medi Ambient”, activitat organitzada per Fira de Lleida, INEFC-Lleida i la Universitat de Lleida, que tindrà lloc el matí i la tarda del divendres 12 de febrer en el Pavelló 3 de Fira de Lleida, amb la participació de Núria Picas. Durant la jornada s’han programat ponències d’experts en diferents àrees que donaran a conèixer les novetats relatives a la salut, els esports a la natura, el turisme de muntanya o les tècniques d’entrenament”.
 
El II Congrés de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya es desenvoluparà el dia 12 al Saló Segrià amb el títol d’“Oportunitats i reptes de la muntanya del futur”. Destaca la presència de Carlos Barrabés, prestigiós emprenedor especialista en l’àmbit de la muntanya i president del Grup Barrabés, que dissertarà sobre “Quines oportunitats ofereix el futur a les zones de muntanya?”, així com d’Aurelio García, director d’ESNEPI (Escola de Negocis del Pirineu), que parlarà de les “Smart Mountains, una eina per a l’emprenedoria a la muntanya”.
 
Quant a les activitats esportives, el dissabte 13 es desenvoluparà la Ciutat de Lleida-STM MTB Ultramarathon, una prova de BTT de 124 km i 1.900 m de desnivell positiu, que transcorre pel Segrià i les Garrigues, puntuable per a l’Open d’Espanya i la Copa Catalana Internacional d’aquesta categoria. El mateix dissabte a la tarda tindrà lloc la Cursa de la Boira STM Infantil i el diumenge 14 al matí, la Cursa de la Boira Grifone STM i la Caminada Popular STM, amb un recorregut planer per la ciutat de Lleida de 10,54 km.
 
També hi haurà conferències professionals, un espai gastronòmic i el workshop STM Lleida, en què les agències especialitzades oferiran el producte relacionat amb els viatges d’estudiants, amb programes especials de natura, cultura i turisme actiu. A més, es podrà gaudir d’un circuit de bicicletes BMX per a nens i adults, d’escalada al rocòdrom per a nens, d’una tirolina de 20 m de longitud, de demostracions de llançament d’esquers amb canyes de pesca de diversos tipus i les pràctiques diàries d’iniciació a la pesca al riu Segre i d’una exposició de material de rescat de muntanya. També es podrà bussejar el dissabte i el diumenge en una piscina de 4.000 litres d’aigua. Totes les persones que vinguin a la Fira de Lleida tindran un 15% de descompte en les inscripcions a les rutes de Pedals de Foc, Pedals d’Occitània, Pedales de Cantabria, Bidasoako Pedalak, Enkarterriko Pedalak i Pedales de los Ports.
 
L’acte d’inauguració de la 3a edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya tindrà lloc el divendres 12 de febrer, a les 17 h, al pavelló 3 de Fira de Lleida sota la presidència de Joan Aregio, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.  
 
L’horari del saló és de les 10 del matí a les 8 de la tarda sense interrupció. El preu de l’entrada és de 4 €, amb una entrada infantil de 3 € (de 4 a 16 anys) i accés gratuït per als infants menors de 4 anys.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 1.336 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×