L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA LLENÇA LA TRETZENA EDICIÓ!

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA LLENÇA LA TRETZENA EDICIÓ!

L’Escola de Pastors comença la seva 13a edició i ho fa ampliant una setmana la teoria. L’emboscament del nostre país, juntament amb la situació de canvi climàtic ha fet augmentar molt el risc de grans incendis forestals. La pastura dirigida per reduir la massa combustible dels nostres boscos pren cada cop més protagonisme en els plans de gestió. Per això, l’Escola de Pastors incorpora a la seva formació un mòdul específic que s’ha desenvolupat en el marc del projecte Erasmus+ Fireshepherd, juntament amb d’altres entitats de Catalunya i Espanya.

Aquest any, tot i la dificultat de la COVID, amb el suport del DARP i totes les mesures que Sanitat ens ha plantejat podrem tirar endavant una nova edició de l’Escola de Pastors. Una edició envoltada de mesures sanitàries però que frisa per començar!

L’Escola de Pastors des del seu inici l’any 2009 ha rebut 503 sol·licituds d’admissió (en 13 edicions). En resum, el perfil general dels 202 estudiants fins l’any 2020 és el següent:

  • L’edat mitjana de 30 anys i el 90% tenen 40 anys o menys, amb el grup d’edat de 26 a 30 anys el més representat.
  • Les dones representen entre el 15% i el 47% dels estudiants per any, amb una mitjana del 31% de dones en 12 anys i una tendència a augmentar el percentatge.
  • El 53% ha cursat estudis secundaris i batxillerats i el 37% té estudis universitaris.
  • El 10% no té cap relació amb la professió pastoral i només el 16% té una relació familiar amb la professió, tot i que més de la meitat provenen de zones rurals (56%).
  • La majoria viuen a Catalunya (92%), la majoria procedents de la província de Barcelona (54%).
  • El 43% treballa abans d’entrar a la formació i el 39% està a l’atur.

Participen nombroses explotacions de tot el país que fan el paper de tutors i tutores, incloent les pastures de muntanya. El model d’explotació que se selecciona mira de respondre al màxim a un model extensiu, de producció tradicional i/o ecològica, de gestió familiar i on s’hi arribi a fer una transformació i/o venda directa del producte.

TRETZENA EDICIÓ
L’ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA LLENÇA LA TRETZENA EDICIÓ!

La incidència de l’Escola de Pastors al món de la pagesia no podem dir que sigui menor, a la infografia es pot veure com en 13 anys s’han rebut 467 sol·licituds, han passat 186 alumnes per l’Escola, dels quals, més d’un 60% es dediquen a dia d’avui al sector. La seva instal·lació no és fàcil, ni passa d’un dia per un altre, però poc a poc es van instal·lant i amb ells i elles un nou model de pagesia que vetlla per la Sobirania Alimentària, el Medi Ambient i per  intentar guanyar-se la vida dignament amb un ofici que, si no hi ha canvis importants, ho té molt difícil per subsistir.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 168 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×