TREMP PARLA DE LA COOPERACIÓ PÚBLICO PRIVADA CENTRADA EN EL PRODUCTE LOCAL

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
TREMP PARLA DE LA COOPERACIÓ PÚBLICO PRIVADA CENTRADA EN EL PRODUCTE LOCAL
 
Els experts destaquen la necessitat de la cooperació i  la confiança entre els agents d’un territori a l’hora d’impulsar projectes.
 
Amb la idea que la producció agroalimentària i la gastronomia són sectors clau en la dinamització dels territoris rurals, el programa de l’Ajuntament de Tremp Al teu gust, aliments del Pallars ha convocat la jornada “Territori, governança i desenvolupament: el  producte local com a motor”, a la qual han participat més de 60 persones entre agents públics i privats, tant del Pallars com d’altres comarques catalanes.
 
Al llarg del matí, amb l’ajuda i les aportacions de diferents experts en varis sectors de la producció agroalimentària i de l’hosteleria que han exposat els seus projectes de cooperació, s’han anat desgranant i definint quines poden ser les claus per consolidar iniciatives i aconseguir resultats tangibles i duradors.
 
La jornada, que s’ha celebrat al Centre Cívic Tarraquet de Tremp, ha començat amb la ponència marc del cap de servei de Desenvolupament Econòmic Local del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), Mateo Hernando, que ha destacat la importància de la concertació com a eslavó al que han d’arribar els territoris i els projectes amb recorregut.
 
 
 
Tot seguit s’han anat presentant les cinc “bones pràctiques” de cooperació convidades, que funcionen a diversos territoris catalans, cadascuna d’elles enfocada en un sector concret, per tal d’oferir un ventall ampli de models.
 
Així, la Taula del Sènia ha exposat la seva experiència en el sector de l’oli, en la qual intervenen 3 comunitats autònomes, una trentena de municipis i un gran nombre de productors i empreses privades. Al seu torn, el Consorci Ripollès Desenvolupament i l’Associació d’Hosteleria ha explicat com, des de fa dos anys ençà, han aconseguit consolidar un projecte comú per enfortir i donar a conèixer el territori a partir de la cuina, concretament la de muntanya.
 
Una altra experiència d’èxit que s’ha compartit, en aquest cas al País Basc, ha estat en l’àmbit de la ramaderia. L’escola de pastors i la Kooperatiba Arakai han parlat de les necessitats amb què es troba el seu sector i de quina manera han bastit un marc de treball cooperatiu per tirar endavant i fer créixer un sector que és clau per al manteniment del territori rural.
 
cooperaciopublicprivatPer la seva banda, la Garrotxa ha compartit els seu model de desenvolupament per millorar la comercialització amb la tasca de l’Agència d’Innovació DimàniG i l’associació Plaça del Mercat.
 
Finalment, l’experiència de Ribera d’Ebre, enfocada en el sector vitivinícola i el seu projecte Pocavergonya ha posat el focus sobre un projecte que vol fer emergir les complicitats entre productors com a manera de posicionar un territori, i a la vegada enfortir-los de manera individual.
 
Ha tancat la jornada el director de Fundació Alícia, Toni Massanès, que ha destacat la importància de la cultura culinària i del paper dels productors a l’hora de mantenir viu un territori.
 
L’organització d’aquesta jornada ha estat possible gràcies a la participació de APAT Pallars, l’associació de professional de l’àmbit turístic, que a part de presentar-la ha organitzat el dinar a peu dret a base de productes locals. Un exemple més de cooperació público-privada.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 858 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×