Curs i assessoraments per millorar la sostenibilitat en establiments turístics del Pallars i territori CETS Alt Pirineu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Curs i assessoraments per millorar la sostenibilitat en establiments turístics del Pallars i territori CETS Alt Pirineu

L’Ajuntament de Sort organitza un curs en sostenibilitat per facilitar que els allotjaments turístics puguin implementar millores en aquest àmbit i tinguin eines per afrontar millor la situació actual de crisi energètica i climàtica.

L’itinerari formatiu en turisme sostenible constarà de 4 sessions amb professionals especialistes en sostenibilitat energètica i ambiental, responsabilitat social i comunicació. I una 5a sessió organitzada des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà en la que es tractarà la prevenció de residus en empreses turístiques.Un cop finalitzades les sessions formatives, les empreses que hagin participat al 80% de les sessions optaran a realitzar un assessorament personalitzat amb les professionals que hagin impartit les formacions per veure com aplicar mesures concretes als seus establiments.

Les 4 sessions es realitzaran prioritàriament en establiments voluntaris que hagin implantat mesures de sostenibilitat al Pallars Sobirà i que puguin servir de referència i inspiració per la resta d’establiments, a la vegada que pugui servir per establir vincles entre les persones del sector.

Com a primer pas per a inscriure’s es demana als establiments que emplenin un breu qüestionari per conèixer quins àmbits de sostenibilitat prioritzen per a formar-se. Un cop es tinguin les respostes, es dissenyarà el contingut final dels seminaris per tal d’adequar-los a les necessitats detectades.

Aquesta acció preveu facilitar l’adhesió de les empreses de l’Alt Pirineu a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una iniciativa de la Federació EUROPARC que promou una sèrie de compromisos per avançar cap a un turisme més sostenible.

La CETS està vinculada als espais naturals protegits europeus i a totes les entitats del seu territori i és d’adhesió voluntària. L’any 2022, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, després d’elaborar una diagnosi de la situació, una estratègia i un pla d’acció, va sol·licitar adquirir aquesta acreditació com a CETS de l’Alt Pirineu. L’any 2023, les empreses que compleixin amb uns criteris mínims de sostenibilitat, també podran adquirir aquest segell que distingeix les empreses que més i millor s’esforcen per fer sostenible la seva activitat i col·laborar amb els gestors del Parc Natural.

Aquest curs s’emmarca dins el Pla d’acció de la CETS de l’Alt Pirineu i facilitarà a totes les empreses que hi participin l’adquisició de l’acreditació.

Aquesta acció està emmarcada en el projecte Treball a les Comarques coliderat entre l’Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb l’objectiu de millorar i generar ocupació i diversificació econòmica a la comarca.

territori CETS
territori CETS

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 452 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×