El creador del primer joc de rol a l’Estat inaugura la tercera edició del Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El creador del primer joc de rol a l’Estat inaugura la tercera edició del Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell

Aquest divendres 9 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, arrenca la tercera edició del Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell amb la conferència inaugural a càrrec de Ricard Ibáñez, historiador, autor de jocs de rol i escriptor de novel·la històrica, i creador d’Aquelarre, primer joc de rol creat i publicat a l’Estat espanyol l’any 1990, així com també de Carmen Xammar, doctora en Història i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

Aquesta conferència compartida, que versarà sobre ‘Aquelarres i bruixeria’, en la qual joc i història aniran de la mà, se celebrarà a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la capital alturgellenca.

Jocs de rol

Cal recordar que la tercera edició d’aquest festival té com a protagonista els jocs de rol que s’aplicaran en diverses activitats adreçades a tots els púbics, tant des del punt de vista lúdic, formatiu com educatiu.

Una segona activitat dedicada als jocs de rol serà la proposta Crossmedia, partides exclusives que tindran lloc al soterrani de l’Espai Ermengol aquest dissabte 10 de novembre, d’onze del matí a cinc de la tarda, amb el joc de rol ‘La crida de Chtulhu’, ambientat en móns de terror de l’escriptor H.P.Lovecraft. Aquest joc ha sortit recentment a la venda en format videojoc. Aquesta proposta vol ser un experiment lúdic en aquest festival, que barrejarà les dues disciplines -videojoc i joc de taula- que farà moure als participants del món analògic al món digital. Val a dir que l’accés a aquestes partides exclusives s’ha de fer a través de l’App del festival, ja que tenen una hora concreta.

La tercera proposta sobre jocs de rol serà ‘joc i educació al Pirineu’ que tindrà lloc al col·legi La Salle de la Seu d’Urgell, també aquest dissabte 10 novembre, deu del matí a sis de la tarda. La sessió serà un monogràfic dedicat a l’ús dels jocs de rol a les aules, adreçat exclusivament als educadors.

Els jocs de rol també seran presents al vestíbul del centre cultural Les Monges que es convertirà en un espai de rol per a adolescents, espai que comptarà també amb dues exposicions (una del joc de miniatures d’El Senyor dels Anells, i l’altra, de Carol Garrido, il·lustradora de fama internacional afincada a Andorra, que ha treballat il·lustrant jocs de taula).

Sala Sant Domènec, la gran ludoteca

El Festival del Joc del Pirineu continuarà acollint durant aquest cap de setmana (dissabte 10 i diumenge 11 de novembre) la gran ludoteca instal·lada a la sala Sant Domènec de la Seu, de deu del matí a vuit del vespre.

En aquest espai, d’entrada gratuïta, hi haurà més de 300 jocs de taula, per a totes les edats, a càrrec de l’associació Aydudar Jugando; una zona per a nens i nenes de 0 a 3 anys, a càrrec d’ALLAU; un espai per a tallers i exposició i botigues on es podran comprar jocs.

Els visitants a la gran ludoteca també hi trobaran la presència de l’editorial convidada en aquesta edició, Guerra de Mitos, que presentarà les seves novetats.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 148 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×