La Taula de Salut Mental de l’Urgell i la Segarra finalitza l’any amb una reunió plenària amb tots els representants vinculats en el sector

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Taula de Salut Mental de l’Urgell i la Segarra finalitza l’any amb una reunió plenària amb tots els representants vinculats en el sector

 

  • Es va presentar Projecte Keep Calm adreçat a joves amb alguna problemàtica en salut mental de la Segarra i es va informar de le novetats relacionades amb el Pla Local Antiestigma.

 

  • Va comptar amb la presència de Pilar Urdaniz, cap de la unitat de control de la gestió de la Regió Sanitària de Lleida de CatSalut que va explicar les millores en salut mental que hi ha previstes impulsar a Lleida.

 

La Taula de Salut Mental de l’Urgell i la Segarra finalitza l’any amb una multitudinària trobada amb els agents del territori vinculats en l’àmbit de la salut mental, així com representants de les administracions locals per tal de posar en comú les novetats dels projectes que s’estan impulsant conjuntament i establir col·laboracions i coordinacions.

La trobada va comptar amb la presència de la Dra. Pilar Urdaniz, cap de la unitat de control de gestió de la Regió Sanitària de Lleida de CatSalut que va explicar un gran nombre de millores en salut mental que es començaran a implantar a Lleida. També es va presentar el nou equip del CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil) de Tàrrega i Cervera que ha incorporat un nou psiquiatre ubicat a Cervera i nous professionals a la seu que hi ha a Tàrrega.

Com a novetats es va presentar el Projecte Keep Calm adreçat a joves amb trastorn mental de la Segarra i que té com a objectiu oferir-los orientació i acompanyament en temes de lleure inclusiu i fomentar la seva implicació en activitats del territori o en formacions. Aquest projecte es liderarà des de l’Associació Alba i el Centre l’Espígol de Cervera.

La reunió també va servir per a posar en comú les novetats sobre el Pla Local Antiestigma que impulsa la mateixa taula i que de moment encara està en una fase molt inicial. S’han realitzat diferents reunions amb representants dels Ajuntaments de Tàrrega i Cervera i amb els Consells Comarcals de l’Urgell i la Segarra per trobar també recolzament i acompanyament per a tirar endavant el projecte.

Finalment també es va compartir el projecte d’una nova Guia en Salut Mental inspirada amb la que es va editar per l’Urgell i la Segarra i que s’està preparant ara pel Pallars Jussà i Alt Pirineu i Aran.

Taula-de-Salut-Mental-Urgell_Segarra

Més de 10 anys treballant conjuntament

La Taula de Salut Mental Urgell Segarra va néixer l’any 2006 sota l’aixopluc de la Federació Salut Mental Catalunya amb l’objectiu de ser un espai d’intercanvi d’informació, reflexió, coordinació i recerca per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental de cada territori i facilitar l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat.

Actualment està representada per 12 agents del territori entre associacions, administracions i altres.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 406 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×