TALLER I CONCURS DE RATAFIA 2015 A SORT

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

TALLER I CONCURS DE RATAFIA 2015

Des de la Fundació Casanovas-Sansa el taller de ratafia s’ha dut a terme aquest any 2015 com hem anat fent des del 2010, quan es va iniciar a través del projecte Recossira. Aquest taller va començar amb el propòsit d’aconseguir la participació i el lideratge de la gent gran en la tasca de rememorar i portar a l’actualitat una tradició que el temps havia deixat una mica en l’oblit. En aquests sis anys de trajectòria el taller de ratafia a Sort s’ha anat consolidant de manera que ha arribat a atreure a gent jove i curiosos en el tema, i ha assolit un nivell d’adscrits considerable. En la sisena edició d’aquest 2015 en van formar part més de 20 persones de totes les edats, i fins i tot alguns foranis.

TALLER I CONCURS DE RATAFIA 2015El format en què es presenta el taller és el tradicional, però aquest any millorat. El taller es duu a terme al Casal de Gent Gran de Sort, i es desenvolupa en dos dies, normalment a finals de juny, dels quals el primer es compon de la presentació del taller, del perquè de la seva realització, dels orígens i història de la beguda, de la seva composició bàsica i elaboració, de les diferents variacions catalanes, etc. A més es reparteixen fulletons explicatius, la recepta recollida al llarg dels tallers anteriors, pòsters amb les fotos de les herbes i ingredients, receptes de cuina amb ratafia i llistat de les propietats remeieres de les herbes emprades. Tot això amenitzat amb poesies, cançons i auca sobre la ratafia. Acte seguit es procedeix al recorregut pactat pels voltants de Sort a identificar i recollir el màxim d’herbes possible. En aquesta sortida s’ofereix beguda fresca durant la caminada.
Al cap de dos dies ens tornem a trobar i els més coneixedors de les herbes aporten les que en la sortida anterior no es van poder recollir. Aquest any la responsable del taller mostrà en força quantitat totes les herbes i ingredients més habituals perquè tothom en pogués agafar i fer la seva pròpia ratafia a casa, totes posades de manera molt ordenada i amb el seu nom. Per fer tot el procés més visual i entenedor es feu davant dels participants una mostra amb un litre d’alcohol fins deixar-la a punt de maceració. El colofó final és un berenar amb diverses coques amb la ratafia com a ingredient, preparades pel Joan Vereda del bar del Casal, acompanyades d’una ratafia casolana i d’una de comercial.
La gent participa d’una manera molt entusiasta, i surt del taller amb una idea clara i amb totes les eines i els recursos per poder elaborar la seva pròpia ratafia a casa.
ES CONVIDA I ANIMA A TOTHOM A PRESENTAR MOSTRA EN EL 6è CONCURS ANUAL DE RATAFIA A LA FIRA DE LA TARDOR DE SORT, QUE ENGUANY SERÀ EL DISSABTE 7 DE NOVEMBRE. PORTEU LA VOSTRA!

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,89 de 5 - 18 Vots
Carregant ... - 1.793 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×