Sortida enoliterària al lloc llegendari de la potada de Batzop i al Celler Vila Corona

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Sortida enoliterària al lloc llegendari de la potada de Batzop i al Celler Vila Corona

Ahir matí s’ha realitzat la sortida enoliterària a la potada de Batzop i al celler Vila Corona de Vilamitjana dins el cicle Biblioteques amb DO en què participa la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.

La sortida s’ha realitzat al lloc llegendari on Batzop va deixar la seva empremta mentre perseguia la Sagrada Família que fugia d’Herodes. L’enòleg Enric Vila ha llegit la llegenda que havia sentit explicar a casa i que es troba publicada dins la Guia d’indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà de Pep Coll. A continuació s’ha donat pas a les intervencions de Ramon Martínez, regidor de l’EMD de Vilamitjana que ha explicat la llegenda vinculada al territori a partir de les restes com són la potada de Batzop, les petjades de la verge Maria i la potada del ruc, cosa que ha permès vincular aquests vestigis amb el territori i la geologia. A partir de la lectura del text “les veus de la muntanya” dins Els vins dels costers del Segre , que dóna importància al territori de pedres i roques, on caracteritza el Pallars com un territori de pedres. Martínez s’ha referit a l’antic poblat de Vilamitjana, la Llabusta, despoblat que controlava els passos de les cabaneres i els punts estratègics de defensa de la Conca de Tremp. Per altra banda, Ramon Monreal, coneixedor del territori del Pallars ha explicat la geologia de l’entorn fent referència a la formació geològica de conglomerats de quars típics de Mastricià.Entre els assistents, s’han llegit poemes de Joan Vinyoli, Josep Palau i Fabre i textos de Baudelaire relacionats amb el vi.

L’activitat ha acabat al celler Vila Corona per degustar el vi Ull de Llebre etiquetat amb la imatge de la potada de Batzop i una visita a les intal·lacions del celler.

Foto-Sortida-Enoliterària

Aquesta activitat forma part del cicle Biblioteques amb DO i compta amb la col·laboració del projecte Al teu gust, aliments del Pallars i dels cellers de la comarca. Han participat en l’activitat 25 persones.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 2.612 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×