Sortida enoliterària al celler El vinyer de Fígols

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
foto-sortida-enoliteraira-1
Biblioteca Pública Maria Barbal

Aquest dissabte ha tingut lloc la sortida enoliterària al Celler El Vinyer de Fígols al municipi de Tremp, que s’engloba dins el cicle Biblioteques amb D.O. en què participa la Biblioteca Pública Maria Barbal.

Foto-sortida-enoliteraria
Celler El Vinyer de Fígols al municipi de Tremp

La visita ha estat conduïda per Eva Carmona, propietària del celler i s’ha alternat amb lectures de textos relacionats amb el món del vi. Eva Carmona fa una mica més d’un any que està al capdavant del celler i ha explicat que El vinyer compta amb una superfíce de 10 Ha. i que deu el seu nom al fet que antigament havia estat un terreny dedicat al conreu del vi, tal i com mostra la nomenclatura dels terrenys, com són la Vinya del Batlle, vinya del tomàs, entre d’altres,…..

foto-sortida-enoliteraira-2

El Vinyer dedica la totalitat de la seva superfície al conreu monovarietat del merlot, amb la qual elabora vi rosat i vi negre, conegut amb el nom de Turritela, fent referència a les restes fòssils que envolten la Conca de Tremp.

Durant el transcurs de les explicacions s’han llegit fragments de textos referents a la plaga de la fil·loxera, que va assolar i devastar la Conca de Tremp a inicis del segle XX, així com proverbis del vi de Francesc Eiximenis del segle XIV, refranys del món de la pagesia i refranys relacionats amb el calendari, i els poemes de Vicent Andrés Estellés, Rubaiyyat, Joan Estobeu que han recomanat els esc riptors pallaresos.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 950 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×