El Municipi de Soriguera obre les portes dels seus equipaments culturals al sector turístic i als veïns

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Municipi de Soriguera obre les portes dels seus equipaments culturals al sector turístic i als veïns

L’Ajuntament de Soriguera i el Parc Natural d’Alt Pirineu inicien una promoció cultural del municipi a veïns de Soriguera i Sort. Per aquest motiu, durant aquesta última setmana el municipi els ha obert les portes dels equipaments culturals de la Vall de Siarb, el despoblat de Santa Creu de Llagunes (1500 aC) i els búnquers i trinxeres de Vilamur. El sector turístic va ser el primer a visitar els espais, i el diumenge 11 d’octubre van ser els veïns els que van poder admirar el patrimoni cultural del municipi.

El Pla de Difusió del Patrimoni de la Vall de Siarb està organitzat per l’Ajuntament de Soriguera i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, juntament amb l’Associació Balmes Blancs i la Voliaina, que s’encarreguen de fer les visites culturals guiades.

L’Ajuntament i les diverses entitats col·laboradores pretenen que l’any vinent es pugui disposar d’una ruta cultural pels visitants de la comarca que englobi els tres punts clau: els búnquers de Vilamur, el despoblat de Llagunes (a 1.628 metres) i el Museu de les Roques o Jardí de les Pedres de Rubió (a 1687 metres). També es preveu incloure-hi la visita al poble d’Embonui on s’està construint un canyet per voltors amb una guaita per a la seva observació, i per més endavant, quan estiguin acabades les obres de l’accés al públic, es vol incloure també en l’itinerari la Cova de l’Home Mort.

Des del 2018 l’Ajuntament de Soriguera porta a terme la promoció del despoblat de Llagunes. Des de llavors fins ara s’ha doblat el número de visitants fins a arribar als gairebé 600 visitants d’enguany. D’aquesta manera es pretén reactivar i promocionar el patrimoni cultural de la Vall de Siarb i ampliar durant tot l’any l’oferta turística de la comarca.

La visita va concloure amb un tast de vins Batlliu de Sort a càrrec del Parc Natural del l’Alt Pirineu.

Soriguera obre les portes
Soriguera obre les portes dels seus equipaments culturals
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 96 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×