El cineclub la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous 16 de novembre “Paterson” del director Jim Jarmush a les 22h a cinemes Guiu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

El cineclub la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous 16 de novembre “Paterson” del director Jim Jarmush a les 22h a cinemes Guiu

Història d’un conductor d’autobús, poeta afeccionat sobre les petites coses, que s’anomena Paterson i que viu a Paterson, a New Jersei.

William Carlos Williams era un metge nascut a Paterson -New Jersey-. De forma paral·lela a la pràctica de la seva professió va convertir-se en poeta i va transformar la poesia americana a partir de la utilització d’una poètica basada en el llenguatge col·loquial i amb la possibilitat de trencar amb la mètrica com a norma. La figura del poeta serveix com a paradigma de la quotidianitat però també esdevé com a símbol i font d’inspiració del cinema de Jim Jarmursch que no ha fet més que treballar amb éssers corrents, amb marginats que no han sabut buscar el somni americà.

Paterson retrata els moviments que marquen la vida ordinària d’un conductor d’autobusos que repeteix els mateixos gestos i en la repetició troba un refugi per la creació artística. Cada matí s’aixeca, dóna un petó a la seva dona, va a treballar com a conductor d’un autobús i, de tant en tant, escriu en una llibreta alguns poemes. Paterson és, sobretot, una gran lliçó de vida i, a més a més, també és una bona lliçó de cinema.

El director: Jim Jarmush

Jim Jarmush va néixer a Cuyahola Falls, Akron, Ohio a 1953 en una família d’origen europeu i de classe mitja. Va començar la seva afició al cinema quan era petit ja que es passava molts matins al cinema veient sessions dobles mentre la seva mare feia altres feines. Tot i ser entusiasta del cinema, Jarmush era un àvid lector. L’any 1971 es muda a Chicago i assisteix a la Universitat de Columbia per estudiar literatura i història amb poetes com Kenneth Koch i David Shapiro. Volia ser poeta. L’últim any de carrera va anar a viure a París en un intercanvi que havia de ser d’un trimestre i va acabar sent de 10 mesos que se’ls va passar majoritàriament a la Cinémathèque i treballant en una galeria d’art.

Filmografia:

2016: Paterson

2013: Only lovers left alive.

2009: The limits of control.

2005: Broken flowers.

2003: Coffee and cigarettes.

1999: Ghost dog: the way of the Samurai.

1995: Dead man.

1991: Night on Earth.

1989: Mistery train.

1986: Down by law.

1984: Stranger than Paradise.

1980: Permanent Vacations

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 190 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×