El Departament de Salut i el Servici Aranés de Benèster e Salut firmen un nou conveni per promoure la salut pública a la Val d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Departament de Salut i el Servici Aranés de Benèster e Salut firmen un nou conveni per promoure la salut pública a la Val d’Aran

L’acord, que tindrà una durada de 4 anys, preveu la creació d’una Comissió de Seguime

Promoure la salut pública a la Val d’Aran és el principal objectiu del nou conveni signat entre el Departament de Salut de la Generalitat i el Servici Aranés de Benèster e Salut (SABS), organisme del Conselh Generau d’Aran. L’acord té una durada de 4 anys i vol garantir la vigilància de la salut pública; la promoció de la salut individual i col·lectiva; la prevenció de la malaltia i la protecció de la salut.

El conveni l’han signat a la seu del Conselh Generau d’Aran, la consellera de Salut, Alba Vergés i el sindic d’Aran, Carlos Barrera, que desprès de la signatura han visitat les instal·lacions de l’Hospital de la Val d’Aran i de la residència geriàtrica Sant Antoni de Vielha.

Durant la visita, la consellera de Salut ha pogut conèixer el desenvolupament de les obres d’ampliació de l’espai quirúrgic i del laboratori de l’hospital de la Val d’Aran.

El nou conveni s’executarà a través de la Secretaria de Salut Pública i del SABS. En aquest sentit, la Secretaria de Salut Pública facilitarà diversos serveis al SABS, com ara, l’assessorament en matèria de salut pública; el suport metodològic per abordar les necessitats en salut i socials de les persones de l’Aran o la inclusió del SABS en la gestió de les incidències que poguessin afectar al territori de la Val d’Aran.

D’altra banda, la Secretaria de Salut Pública també facilitarà al SABS l’accés als laboratoris del Departament de Salut per fer proves analítiques així com la informació sobre els diferents programes de salut pública del Departament de Salut.

El conveni, que no implicarà despesa econòmica per a cap de les dues parts, preveu la constitució d’una Comissió de Seguiment. Aquesta comissió estarà formada per dos representants del Departament de Salut i per dos del SABS, que es reuniran, com a mínim, un cop l’any.

Aquest acord, amplia la col·laboració ja existent entre les dues administracions per tal d’augmentar l’eficàcia i l’eficiència en l’àmbit de la salut pública. Les dues administracions, el Departament de Salut i el Conselh Generau d’Aran, comparteixen l’objectiu d’optimitzar i millorar la prestació de serveis en matèria de salut pública per protegir i promoure la salut de les persones, prevenir la malaltia i tenir cura de la vigilància de la salut pública.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 132 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×