Les Rutes Guiades a la Seu i comarca 2016-2017

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LES RUTES GUIADES A LA SEU I COMARCA 2016-17 INCORPOREN EL MÈTODE SENDIF I ES PRESENTEN EN UN FULLETÓ QUE INCLOU UN CODI QR

Aquest matí s’han presentat Les Rutes Guiades a la Seu i comarca 2016-2017 que inclouen un total de 35 sortides, 21 per la temporada primavera-estiu i 14 per la de tardor-hivern. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Isidor Alberich, i el director del Servei Municipal d’Esports, David Vallvé.

Alberich ha avançat que les rutes guiades d’enguany presenten dues novetats que se centren en la presentació d’aquesta oferta com són la incorporació del mètode SENDIF i la inclusió al fulletó informatiu d’un codi QR.Pel que fa a la utilització del SENDIF aquesta eina permet qualificar la dificultat de les rutes amb l’objectiu d’oferir una informació més acurada, seguint un mètode més estàndard i estès i dissenyat per la Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, i que determina la dificultat de l’itinerari segons l’esforç físic que reclama i la dificultat tècnica marcat per les característiques del terreny per on passa. (SENDIF)

 

Pel que fa a la segona novetat que presenten en aquesta edició és la substitució del clàssic llibret per un fulletó que presenta les rutes en format reduït: nom de la ruta, tipus de sortida, dificultat i entitat organitzadora, acompanyat d’una fotografia.

En aquest fulletó s’ha inclòs un codi QR que enllaça a una pàgina web on es poden trobar les fitxes específiques de cadascuna de les rutes, amb les explicacions detallades de la sortida, dades tècniques (distància, desnivell, durada); consells per als usuaris i més fotografies.

Respecte al canvi de format, passant de llibret a fulletó, Isidor Alberich ha explicat que d’aquesta manera permet fer dues distribucions a l’any, un fulletó per les sortides de primavera-estiu, i un altre, per les de tardor-hivern, tot donant molta més informació de cada sortida, ja que es poden consultar, descarregar o imprimir en fitxes. “Es tracta d’un format més còmode i fàcil de guardar que no pas el tradicional llibret”.

En aquest fulletó de les rutes guiades també s’inclou l’adreça web on consultar totes les fitxes de les sortides.

A partir d’avui mateix es repartiran aquests fulletons a tots els domicilis de la Seu d’Urgell.

La Seu d’Urgell-Sant Julià de Lòria, primera ruta

La primera sortida que contemplen Les Rutes Guiades és la que tindrà lloc aquest proper diumenge, 17 d’abril, amb una ruta a peu entre la Seu d’Urgell i la parròquia andorrana de Sant Julià de Lòria. Aquesta sortida, de 18 quilòmetres de distància, 1.000 metres de desnivell i d’una durada de 6 hores i 30 minuts, està catalogada com a molt exigent. La tornada es realitzarà en autobús.

2016-2017: 35 sortides

L’oferta d’enguany contempla 35 rutes repartides segons les següents temàtiques i amb la col·laboració de diferents entitats i administracions de l’Alt Urgell.

ORGANITZA/COL·LABORA TIPUS RUTA NÚMERO
Consell Comarcal Alt Urgell Rutes a peu 2
Consell Comarcal Alt Urgell Rutes culturals 2
Consell Comarcal Alt Urgell Els dimecres descobrim l’Alt Urgell 4
Espai Ermengol Ruta de les Formatgeries 7
Espai Ermengol Rutes històriques 2
PN Cadí Moixeró Rutes Naturalistes 2
PN Alt Pirineu Rutes Naturalistes 2
Tot Nòrdic Rutes amb raquetes 2
Unió Excursionista Urgellenca Rutes a peu 6
Grup Excursionista Oliana Rutes a peu 4
EN Muntanya d’Alinyà Ruta naturalista 1
AE Nordic Walking Ruta marxa nòrdica 1

 

Donar a conèixer el patrimoni cultural i històric de l’Alt Urgell

La programació del Consell Comarcal de l’Alt Urgell dins de les Rutes Guiades continua en la línia de donar a conèixer el ric patrimoni cultural i històric de la comarca de l’Alt Urgell mitjançant el senderisme.

En la present edició, s’han mantingut algunes propostes que es repeteixen de fa alguns anys, en el marc de programacions culturals organitzades per tota la comarca, com el Festival Càtar de Castellbò, o les Jornades de Mitologia Pirinenca de la Guàrdia d’Ares, així com el producte “Dimecres coneixem l’Alt Urgell”, amb sortides d’un matí per conèixer el nostre patrimoni més proper durant els dimecres del mes d’agost, i donar-los a conèixer als visitants que s’hostatgen a la comarca durant les vacances d’estiu.

Així mateix, s’han programat dues sortides de descoberta en col·laboració amb altres entitats comarcals. La primera serà una caminada guiada i comentada per conèixer de primera mà el projecte Camí vell de les Valls d’Aguilar, en col·laboració amb l’Ajuntament de Valls d’Aguilar, la Unió Excursionista Urgellenca i l’empresa Terrelló (diumenge 24 d’abril), i la segona serà una caminada per l’entorn de la Roca de Sant Honorat, al municipi de Peramola, amb la col·laboració del Grup d’Arqueologia de Peramola (25 de setembre).

Així doncs, el diumenge dia 24 d’abril comença el cicle amb la primera ruta organitzada des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Es recorrerà un tram del Camí vell de les Valls d’Aguilar, amb una visita d’un monument tan emblemàtic com és el dolmen de Biscarbó. Guiaran la caminada Carlos Guàrdia, de l’empresa Terrelló, Xavier Escribà, de la Unió Excursionista Urgellenca, i Carles Gascón, tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Gratuïtes i places limitades

Les rutes és una activitat gratuïta i cal apuntar-se prèviament per a poder participar-hi. Les places són limitades. La data límit per fer les inscripcions són les dues del migdia del dia anterior a la sortida i es poden fer tant a Turisme Seu com a Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

En un altre ordre de coses, cal remarcar que pel que fa a l’edició de Les Rutes Guiades 2015-16 van tenir una participació de més de 1.000 persones.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.803 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×