RUTA ‘ RAMAT DE CAMINS ’

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

PRESENTACIÓ DE LA RUTA ‘ RAMAT DE CAMINS ’ AL SALÓ DE L’ESPORT I TURISME DE MUNTANYA

L’itinerari recorre 70 pobles de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM) ha acollit avui la presentació de la ruta de trekking “Ramat de camins”, un itinerari a inspirat en el que van fer l’any 1956 Camilo Jose Cela i Josep Maria Espinàs pel Pirineu de Lleida. La ruta recorre les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça.
Segons Cesc Capdevila, promotor i dinamitzador de la ruta, es tracta d’un itinerari que permet conèixer molt acuradament el territori, ja que passa per 70 pobles pirinencs, i que en la seva major part es pot fer durant totes les estacions de l’any. Tot i que sencera requereix quinze dies, “es pot fer a mida, amb etapes de dos o tres dies que es poden fer en un cap de setmana o un pont”. Capdevila, que ha fet trekkings per molts continents, creu que “el Pirineu no té res a envejar a altres llocs del món”.

Presentacio-ramat-de-Camins

L’origen d’aquesta proposta és força curiosa. L’any 2006 es van dur a terme un seguit d’actes culturals per rememorar el viatge pel Pirineu fet per Camilo Jose Cela i Josep Maria Espinàs, el qual es va plasmar respectivament en els llibresViaje al Pirineo de Lérida i Viatge al Pirineu de Lleida. Un d’aquests actes fou contractar l’escriptora i senderista Núria Garcia Quera perquè tornés a fer el viatge dels escriptors i n’escrivís un relat. Així va néixer, l’any 2012, el llibre Nou viatge al Pirineu, basat en els recorregut fet per l’autora per antics camins veïnals que uneixen els pobles pirinencs, evitant sempre l’asfalt.
Basada precisament en aquestes caminades va néixer la ruta “Ramat de camins”, que va prendre el nom d’una associació creada l’any 2008 per promoure el turisme amb propostes turístiques i culturals i batejada amb el nom de ”Un ramat de camins. Associació Pirinenca per al foment de la cultura i el turisme”. El nom també fa referència a l’expressió pirinenca “un ramat de camins” (quan algú ha fet una cosa moltes vegades, diu que l’ha fet “un ramat de camins”).

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.301 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×