L’Alta Ribagorça sol·licita a la consellera Jordà més cremes controlades i ajuts en accessos a nuclis

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Alta Ribagorça sol·licita a la consellera Jordà més cremes controlades i ajuts en accessos a nuclis

El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluis Farrero, ha traslladat a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, la preocupació del sector ramader davant la problemàtica que tenen amb les cremes controlades a la muntanya. Els ramaders reclamen poder realitzar cremes més dies a l’any i amb més flexibilitat per reduir l’avançament del bosc alpí cap al prat, fet que limita cada cop més les zones de pastura pel bestiar. Així mateix ha insistit en buscar solucions per millorar el control de la fauna salvatge, especialment la presència de l’os bru i majors inversions en accessos a nuclis i pistes.

La consellera ha participat en una sessió de treball que ha tingut lloc a primera hora de la tarda al Centre de Fauna del Pont de Suert on s’ha reunit amb els alcaldes dels municipis, directors i coordinadors territorials. Posteriorment s’ha traslladat a la seu del Consell Comarcal on ha tingut una trobada amb alcaldes i representants de l’Associació de Ramaders de l’Alta Ribagorça i ha signat al llibre d’honor. Així mateix s´ha compromés a una segona visita en el plaç d´un parell de mesos per parlar de totes les qüestions plantejades avui, mostran el compromís de trobar sol.lucions i una defensa explicita de la ramaderia pirinenca

El president del Consell Comarcal ha aprofitat la visita per explicar-li diversos projectes en els quals treballa la institució. Per un costat el projecte transversal Carns de la Ribagorça, iniciat l’any 2017, amb la participació de diversos agents del territori, tant públics com privats i que té per objectiu realçar la qualitat de la carn de vedella i corder produïda a la comarca i dinamitzar l’escorxador del Pont de Suert ja que es tracta d’una instal·lació estratègica pel sector agroalimentari.  Un segon projecte ambiciós i encara en fase embrionària, és dotar a la comarca d’un espai interpretatiu que estaria ubicat al Centre de Fauna per posar en valor la industria hidroelèctrica amb la implicació de Fundación Endesa i que requeriria buscar línies de finançament potents com per exemple LEADER.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 191 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×