Rialp recorda els oficis oblidats a la 13a Fira d’Oficis i Menestrals i homenatja el FC Rialp pels seus 80 anys

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Se celebrarà el dia 2 de juny, amb parades de productes artesanals per tot el recinte firal i demostradors d’oficis com bufador de vidre, ferrer, cisteller, teixidora en teler, ceramista, artista del cartó pedra, artista de confecció de retaules romànics, o marroquiner

La vicepresidenta Rosa Pujol; l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; el regidor de Turisme de Rialp, Josep Taribó, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, han presentat aquest la 13a Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp, que se celebrarà el proper 2 de juny, i que homenatjarà el FC Rialp, pels seus 80 anys.Les activitats s’iniciaran a les 9.00 hores amb un esmorzar ofert pel restaurant Les Nous. El toc de campanes, a les 10.00 hores, donarà inici a la fira en la qual hi haurà parades de productes artesanals per tot el recinte firal i demostradors d’oficis com bufador de vidre, ferrer, cisteller, teixidora en teler, ceramista, artista del cartó pedra, artista de confecció de retaules romànics dels segles X al XII — amb demostració de les tècniques, exposició de retaules i taller interactiu—, o marroquiner.

També s’ha previst una mostra de peces recuperades de la indumentària del pastor pel mestre artesà Edu Marín; la col·locació d’un punt lila, un espai d’informació i atenció de les violències masclistes, en què s’elaborarà un mural de collage per a infants.

Durant el matí, els visitants també gaudiran de l’exposició que commemora els 80 anys del FC Rialp, segons ha explicat Gerard Sabarich. “No hem d’oblidar que el futbol té presència a Rialp des de fa més de 80 anys. De fet, és l’entitat més antiga que tenim al municipi, i m’atreviria a assegurar que, molts d’aquests artesans, fa molts anys enrere, també participaven del futbol”, ha dit.

Josep Taribó ha explicat que aquesta és una època de fires al Pallars i que la gent del territori “es pren aquestes celebracions com un dia diferent, una jornada en la qual es deixa els ramats o les produccions una mica de banda per socialitzar, trobar-se amb gent que potser fa temps que es veu”.

Rosa Pujol ha destacat que la fira “comporta unir història, artesania, cultura i turisme”, i ha felicitat el FC Rialp pels vuitanta anys d’existència que han donat molta vida al municipi i a la comarca.

En aquesta línia, Juli Alegre ha recordat la figura de Pep Guardiola que cada any celebra un campus a Rialp, consolidant el projecte de futbol i de l’esport a la zona i que això li dona molta visibilitat i promoció al municipi.

Una altra de les activitats programades durant el matí és la visita al molí fariner de Bellera. També es faran tallers artesanals per a infants; o un espectacle familiar a càrrec de MiNuna Teatre, amb Mireia Nadal i Núria Castells, que adaptaran un conte existent amb l’essència de la Fira d’Oficis.

A la tarda s’han programat passejades a cavall, amb la col·laboració de l’Hípica Jordi Baró; una taula rodona amb la participació del president del FC Rialp, Jordi Altieri; l’ex-àrbitre de primera divisió, Xavier Estrada, i altres persones que han passat per l’equip i la seva directiva des dels seus inicis.

L’activitat de cloenda serà un concert de música tradicional amb el duet ‘Sicut Apes’, format per Carla Mateo i Clara Palet, que es farà a la plaça de les Escoles.

Rialp recorda els oficis
Rialp recorda els oficis

Durant la jornada es podrà demanar el pinxo de la fira als bars i restaurants del poble, com a productes estrella.

Prèviament, el dia 1 de juny, a la plaça de les Escoles, la comissió de Festes de Rialp organitza un concert, a partir de les 23.30 hores, amb Pastesbros, K-Zu i Ruggy.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 122 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×