REINTRODUCCIÓ DE LA CABRA PIRENAICA A LA VAL D’ARAN

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

REINTRODUCCIÓ DE LA CABRA PIRENAICA A LA VAL D’ARAN

L’any 2013, el Conselh Generau d’Aran va fer una reunió amb els presidents de les Associacions Ramaderes i amb les Societats de Caça de Pesca del país.

A-cabraEn aquesta primera trobada es va tractar sobre el projecte de retornar a les muntanyes araneses l’HERC, nom antic de la cabra pirenaica (actualment coneguda com cabra hispànica).
Els últims exemplars del “bocardo” dels Pirineus van morir a Ordesa, per tant la subespècie de bocardo avui dia existent és la cabra pirenaica. Aquesta espècie havia poblat a les muntanyes del massís del Pirineu abans que l’isard.
L’any 2014, l’Estat espanyol va arribar a un acord amb l’Estat francès per facilitar exemplars de cabra pirenaica que van ser repoblats en la vessant francesa de l’Ariège.
A partir d’aquesta repoblació al Pirineu francès, el Conselh Generau d’Aran va mantenir una nova trobada el passat dia 13 d’aquest mes d’octubre amb els representants de les Associacions Ramaderes i Societats de Caça i Pesca del país per prendre l’acord de fer una primera repoblació de 4 exemplars de cabra pirenaica (1 boc i 3 cabres).
Prèviament aquests exemplars han estat en quarantena per tal de tenir la seguretat que sanitàriament es troben en bon estat i no són portadors de cap malaltia. Aquest era el requisit imposat per totes les parts previs a la repoblació: evitar qualsevol possibilitat d’afectació sobre la sanitat animal.
En una segona fase, es tornaran a alliberar nous exemplars de cabra pirenaica capturades en el seu estat salvatge i que prèviament també haurien de superar la prova del seu estat sanitari.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,79 de 5 - 19 Vots
Carregant ... - 2.054 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×