REBELLION Un thriller sobre els orígens del moviment contra el canvi climàtic, les lluites d’egos i el xoc generacional

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

REBELLION Un thriller sobre els orígens del moviment contra el canvi climàtic, les lluites d’egos i el xoc generacional

  • L’any 2008 va nàixer “Extinction Rebellion”, un grup d’acció directa contra el canvi climàtic.
  • La pel·lícula, dirigida per Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot, ha participat en festivals internacionals de cinema documental i drets humans.

Els activistes ambientals que formen part del grup Extinction Rebellion van passar de ser ciutadans anònims, a organitzar i protagonitzar mobilitzacions massives, que van provocar centenars de detinguts. Aquests manifestacions van acabar forçant a diversos governs a declarar estats d’”emergència climàtica” per la Terra, una història plena de matisos que ara arriba a més de 70 sales d’arreu d’Espanya.

Les dues directores, la britànica Maia Kenworthy i l’espanyola Elena Sánchez Bellot, l’any 2018 van acudir amb les seves camàres a la presentació pública de Extinction Rebelion al centre de Londres i durant mesos van retratar la seva evolució, no exempta de problemes i polèmiques, fins a convertir-se en un grup d’influència global.El grup, que va començar amb 30 persones en una habitació, van aconseguir en poc més de dos anys, convertir-se en un grup d’influència arreu del món. Això no està exempt de tensions entre els integrants. La pel·lícula les dona a conèixer, mitjançant entrevistes als fundadors del grup començant per l’activista gal·lès Roger Hallam, qui va planejar una protesta amb drons contra l’ampliació de l’aeroport de Heathrow amb la qual molts dels seus companys, inclosa la seva filla Savannah, no estaven d’acord i que va acabar creant una gran polèmica.

Una altra de les protagonistes del documental és Farhana Yamin, una advocada que va treballar durant anys a l’ONU, va ser clau en els acords de París i finalment decideix passar a l’activisme amb Extinction Rebellion, deixant clar que en la política els “processos no estaven funcionant” i que “hi havia necessitat d’una acció directa” per acabar amb el problema mediambiental que estem vivint.

REBELLION

Les dues cineastes expliquen que des del principi van observar moltes diferències entre la manera en què els mitjans informaven del moviment, com un “moviment homogeni en el qual tothom pensa i vesteix igual”, i la realitat que elles veien i que intenten mostrar en el seu treball: una barreja de “veus, visions i estratègies” diferents.

L’accés inèdit al nucli dur del grup retrata l’eufòria inicial, els dilemes morals i l’augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s’ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu. Un intens thriller sobre els orígens del col·lectiu, les lluites d’egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant.

Trailer:

Fitxa Tècnica

Guió i direcció: Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot

Edició: Michael Nollet

Fotografia: Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot i Amy Newstead

Música: Wayne Roberts

Disseny de so: Rick Blything

Producció: Kat Mansoor

Animació: Plume Films

Gravació de so: Nikky French

Producció executiva: Kevin Macdonald, Lisa Marie Russo, Jess Search, Sandra Whipham

Distribució: DocsBarcelona Distribution

Calendari de Projeccions
Docs del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 80 sales a tot l’estat en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. Pots consultar totes les dates de projecció al nostre web.

MÉS INFORMACIÓ A WWW.DOCSDELMES.COM

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 650 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×