L’Ajuntament de la Pobla prepara un protocol local per a la prevenció de violències sexuals en espais de festa i oci

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Ajuntament de la Pobla prepara un protocol local per a la prevenció de violències sexuals en espais de festa i oci

L’Ajuntament de la Pobla de Segur, conjuntament amb l’Agència Catalana de Joventut i l’Observatori Noctàmbul@s, ha iniciat un procés per elaborar un Pla d’actuació i un Protocol davant les violències sexuals als espais festius de la Pobla de Segur. El consistori vol dotar-se així d’una eina per garantir unes festes segures i lliures de violències sexistes al municipi. Sota l’assessorament de l’Observatori Noctambul@s, la regidoria de Joventut i la d’Igualtat han mantingut ja les primeres reunions de treball.

En el decurs de les properes setmanes l’ajuntament i l’observatori Noctambul@s iniciaran el procés per elaborar aquest protocol. Tot i que les sessions participatives hauran d’esperar a què s’acabi el confinament, durant aquests dies sí que es podrà treballar amb el Grup Motor i les entrevistes de manera telemàtica. A més, també es farà difusió d’una enquesta per a tota la ciutadania, que serà peça clau en la diagnosi del nostre territori.

Aquest protocol es desenvoluparà mitjançant metodologies participatives, amb l’objectiu d’implicar entitats i ciutadania en general per poder respondre i actuar davant de situacions d’assetjaments o agressions sexistes que es puguin produir en els espais de festa. Entre les diverses actuacions planificades figuren una enquesta, grups de discussió, entrevistes, campanyes de sensibilització i formació entre els diferents agents implicats.

La fase inicial se centrarà a elaborar una diagnosi per tal de conèixer les dinàmiques d’oci del municipi i així saber com incidir-hi. La regidora de Joventut, Sílvia Servent, ha manifestat que l’Ajuntament cerca la col·laboració de l’entorn comunitari “per garantir festes i estones d’oci sense comportaments de violència i discriminació sexual”. Les primeres passes en l’elaboració del protocol són una enquesta sobre la detecció de possibles abusos i assetjaments; tallers formatius sobre violències masclistes.

L’objectiu estratègic del programa, és contribuir a generar espais d’oci (nocturn) segurs i lliures de violències masclistes, donant una resposta institucional des d’una lògica comunitària tenint en compte la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista i la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

protocol local
protocol local

Aquest procés participatiu tindrà una durada de 10 mesos i es durà a terme amb el finançament de la Direcció General de Joventut en el marc dels fons del Pacto de estado contra la violencia de género.

Notícies Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 104 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×