La Diputació vol impulsar projectes de conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural amb el suport del programa FEDER

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
La Diputació vol impulsar projectes de conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural amb el suport del programa FEDER
 
Presenta tres projectes, amb un pressupost de 9,9 M€, que la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló considera necessaris per a la millora de la vertebració de les comarques de Lleida 
 
La Diputació de Lleida, a través el Patronat de Promoció Econòmica, vol impulsar diversos projectes pel territori per tal de conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos, de manera que es fomenti el desenvolupament del patrimoni natural i cultural.
 
Així, s’ha donat llum verda a la sol·licitud d’ajuts del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 per als projectes ‘Camins tradicionals dels Pirineus’, ‘Camí de Sant Jaume. Xarxa de patrimoni’ i ‘Paisatges de Ponent’, per un valor de 9,9 M€.
 
Cadascun dels projectes té les seves característiques i zones d’influència específiques. Concretament ‘Camins tradicionals dels Pirineus’ –que compta amb un pressupost de més de 2,1 M€– es durà a terme a la Val d’Aran, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Noguera, i consisteix en la creació d’una xarxa de camins tradicionals que permeti vertebrar les comarques pirinenques, dinamitzant l’economia dels nuclis de poblacions connectats i posant en valor els recursos naturals i patrimonials. La sol·licitud d’ajuts al fons FEDER arriba als 885.000 €.
 
 
‘Paisatges de Ponent’ es presenta amb la intenció de dur a terme 33 accions de conservació del patrimoni cultural i dels nuclis antics dels municipis promotors. Aquest projecte compta amb un pressupost de 4,8 M€, dels quals gairebé 2 M€ sortirien d’aquests ajuts.
 
I, pel que fa al projecte ‘Camí de Sant Jaume. Xarxa de patrimoni’, es vol impulsar el Camí de Sant Jaume entre Tàrrega i Alfarràs, generant marques turístiques, recuperant valors paisatgístics, dotant de la infraestructura necessària el territori, creant nous productes culturals i turístics, elaborant plans d’acció, cercant futures línies de finançament i, especialment, potenciant el creixement econòmic i creant ocupació a les zones rurals, valoritzant el patrimoni cultural i natural del territori. Aquest projecte té un pressupost de 2,9 M€, i s’estima que la subvenció europea sigui d’1,2 M€.
 
En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, destaca que “cal que institucions com la que presideixo apostin per projectes com aquests que ens ajuden a reequilibrar el territori, a fer-lo més conegut i a enfortir-lo econòmicament”. Segons Perelló, “hem de facilitar el màxim d’eines possible als ens locals per tal que aquests puguin fer autèntiques polítiques de creixement i generadores de riquesa i coneixement”.
 
Del total de 9,9 M€ de pressupost que contemplen els tres projectes, se sol·licita al fons que subvencioni més de 4 M€. Al mateix temps, es preveu que un 25% de la inversió corri a càrrec dels ens locals i la resta seran recursos propis.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 152 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×