Projecció documentals Laya Films

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Dijous al vespre es van projectar diversos documentals de Laya Films, la productora creada l’any 1936 pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Joaquim Roqué es va encarregar de presentar els documentals i explicar que Laya Films es va dedicar majoritàriament a realitzar reportatge de guerra així com el noticiari Espanya al día que s’emetia a tot el territori espanyol.

Foto-projecció-Laya-Films
Projecció Laya Films

Roqué va posar èmfasi als pocs recursos de què disposava la productora i que compaginava amb la necessària projecció del conflicte en l’àmbit internacional, motiu pel qual, diversos documentals es van gravar en anglès i francès per tal de legitimar la causa republicana a l’exterior, Roqué va posar d’exemple el documental Catalunya màrtir (Le martyre de la Catalogne) sobre els bombardejos de les aviacions italianes i alemanyes a diverses poblacions catalans i que tan sols es conserva en francès.

Per altra banda, Roqué va destacar que els documentals i i noticiaris de Laya van desaparèixer arran d’un incendi l’any 1945 i que una part es va restaurar l’any 2001 i està dipositada al fons de la Filmoteca de Catalunya.

Aquesta activitat està organitzada per la Federació catalana de cineclubs gràcies al conveni amb la Filmoteca de Catalunya signat l’any 2005 i que permet projeccions arreu del territori català.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.143 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×