Comença el programa “Esport Blanc Escolar” amb 180 alumnes a la Val d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Comença el programa “Esport Blanc Escolar” amb 180 alumnes a la Val d’Aran
Un any més 180 alumnes de tercer i quart de primària de les escoles de la Val d’Aran: 120 de l’Escola Garona de Vielha, 30 de l’Escola Sant Roc de Bossòst i de l’Escola Estudi Alejandro Casona de Les, i 30 de l’escola ZER Val d’Aran (Naut Aran), participen des de demà al programa Esport Blanc Escolar, un programa organitzat per el Consell Català de l’Esport i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, en el qual hi col·laboren la FCEH, la Diputació de Lleida, Baqueira -Beret, el Conselh Generau d’Aran i el Conselh Esportiu dera Val d’Aran.
El Programa Esport Blanc Escolar, emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, té l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern per als més petits en les seves diferents modalitats. Els alumnes tindran l’esquí com una matèria més a estudiar dins l’assignatura d’educació física. Es curricular i obligatòria, ja que serà la nota de l’assignatura d’Educació Física del segon trimestre.


Els escolars realitzaran un total de 8 sessions dins de l’horari lectiu a l’estació d’esquí  de Baqueira Beret, on aprendran les nocions bàsiques de les tres modalitats d’esquí més habitual, esquí nòrdic, alpí i snowboard,  tot i que també podran perfeccionar si ja en saben. El programa inclou tres jornades d’esquí de fons, dues d’esquí alpí, dues de snowboard i una de freeride.
El programa comença amb l’Esqui Nòrdic els dimarts la Zer Val d’Aran, dimecres alumnes de 3er de l’Escola Garona, dijous alumnes de 4rt de l’Escola Garona i divendres alumnes de les escoles Sant Roc i Alejandro Casona.
El vicesindic d’Aran i conselhèr d’Esports, Luís Carlos Medina, ha explicat que el programa Esport Blanc Escolar permet difondre i promoure la pràctica dels esports d’hivern i la vegada la cultura i els valors de la neu i la muntanya, que en el cas de la Val d’Aran suposen un mitjà de vida i de sortides esportives i professionals per a les persones.

Esport-Blanc
El programa esta finançat per el Consell català de l’Esport, i en el cas de la Val d’Aran, és el Conselh Esportiu qui s’encarrega de la coordinació. A la demarcació de Lleida hi participen aquest curs uns 900 alumnes de 3r i 4rt de Primària de 18 escoles de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell i el Solsonès.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 244 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×