L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell iniciarà a la primavera noves intervencions per fer-lo més accessible i inclusiu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell iniciarà a la primavera noves intervencions per fer-lo més accessible i inclusiu

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell portarà a terme aquesta primavera noves intervencions a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat encaminades per tal que aquest equipament cultural sigui més accessible per a tothom i així aconseguir atraure una diversitat més gran d’usuaris.

“L’Espai Ermengol es diferencia ja de la resta d’equipaments culturals d’aquestes característiques a la demarcació de Lleida, sent referent pel que fa a  l’accessibilitat, fet que aporta nous públics que també poden gaudir del seu contingut i de la seva programació”, afirma l’alcalde de la Seu d’Urgell i regidor de Cultura, Joan Barrera.Les noves intervencions que es duran a terme aquest 2024 són:

 • l’automatització de les portes d’accés a la planta baixa.
 • l’adquisició d’un bucle magnètic al taulell de recepció per a poder atendre i enviar missatges sonors per a persones amb dificultats auditives amb audiòfon i/o implant coclear.
 • rebaixar el taulell d’atenció al públic per persones en cadires de rodes.
 • la instal·lació d’un mirall al lavabo accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Darreres intervencions

Les darreres intervencions que s’han dut a terme en aquest espai cultural municipal  han estat:

 • Creació de mapes de la Seu d’Urgell i comarca en Braille i alt relleu per a persones cegues.
 • Instal·lació de paviment podotàctils d’encaminaments i d’avís cromàtic contrastat des de l’accés principal fins al taulell amb bandes rugoses antilliscants davant de l’accés de l’ascensor i les escales per facilitar la circulació de les persones amb necessitats visuals específiques.
 • Instal·lació de senyalització accessible al costat de la porta de l’ascensor per proveir d’informació sobre el número de planta; un directori de plantes; un plànol tàctil i pictogrames als serveis i despatxos en alt relleu, i Braille.
 • Aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda:
  1 plaça d’aparcament per PMR municipal al davant de l’accés principal, situat al carrer Major, 8.
 • Incorporació d’un sistema d’avís sonor a l’ascensor per a persones cegues.
 • Creació d’un nou audiovisual amb la incorporació de llengua de signes català (LSC) i audiodescripció visual subtitulat en 4 idiomes per a persones sordes
primavera noves intervencions

Conveni amb Apropa Cultura

Recordem que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va ampliar el passat mes de setembre el seu conveni amb l’entitat cultural Apropa Cultura, vigent des de 2018, amb la incorporació de l’Espai Ermengol.

Aquest conveni permet també a l’Espai Ermengol fer arribar a totes les entitats socials del nostre territori les propostes culturals inclusives que porta a  terme.

Cal recordar que l’Espai Ermengol parteix de l’auditoria i la redacció de l’informe realitzat l’any 2021 per part de Zaida Picart i Sígrid Remacha, especialistes amb accessibilitat universal segons Codi d’Accessibilitat de Catalunya.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 99 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×