Presentació de la nova temporada de neu 2017/2018

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

 Presentació de la nova temporada de neu 2017/2018 

REÑÉ PREVEU SUPERAR ENGUANY LA BARRERA DELS 1.300.000 FORFETS, COSA QUE SUPOSARIA AUGMENTAR MÉS D’UN 4 % ELS DE LA TEMPORADA ANTERIOR

 Perspectives força optimistes per a una temporada de 142 dies que es veurà afavorida perquè la Setmana Santa s’escau en una època propicia per escollir la destinació de muntanya



La Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de la temporada de neu 2017/2018 a les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida en un acte presidit pel president de la corporació, Joan Reñé, i que ha comptat amb la participació dels responsables i els representants dels diferents centres d’hivern. També hi han assistit el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director del Patronat, Juli Alegre, que han presentat la nova campanya per promocionar la temporada sota el lema “Viu la neu al Pirineu de Lleida”.

Durant l’acte de presentació, els responsables dels complexos hivernals lleidatans han manifestat que ja ho tenen tot a punt per estrenar la temporada 2017/2018 i afegir-se així a Baqueira Beret, que va obrir parcialment les instal·lacions el 18 de novembre, gràcies a la neu caiguda a primers del mes de novembre i les baixes temperatures, i va iniciar la temporada dues setmanes abans del que és habitual. Així, les estacions d’esquí de Boí Taüll, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan esperen obrir l’1 de desembre i estar en ple funcionament pel pont de la Puríssima i la Constitució, si les condicions meteorològiques acompanyen. De la mateixa manera s’han manifestat les estacions d’esquí nòrdic, que esperen l’anunciada baixada de temperatures i les nevades d’aquest cap de setmana per estar a disposició del públic.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que les perspectives per a la campanya de neu 2017/2018 són força optimistes en tots els sectors implicats, motiu pel qual l’objectiu del Patronat de Turisme és incrementar per sobre del 4 % la venda de forfets respecte a la temporada anterior, que va tancar amb 1.284.476 forfets i està considerada com una de les millors dels darrers anys, i superar enguany la barrera dels 1.300.000 forfets.

Reñé ha subratllat també que la temporada serà una mica més curta, ja que la Setmana Santa s’escau més d’hora en el calendari i afavorirà la destinació de muntanya davant la de platja per les vacances de Pasqua. Per tant, la nova campanya 2017/2018 tindrà uns 142 dies d’esquí, comptabilitzant el fet que Baqueira Beret ha encetat la temporada el 18 de novembre, i es preveu que finalitzi el 8 d’abril, el cap de setmana posterior a Setmana Santa.

Els complexos d’esquí del Pirineu lleidatà han invertit per a aquesta campanya 13,25 milions d’euros en obres relacionades amb el manteniment de les infraestructures. Aquesta xifra suposa una inversió de 4,5 milions més que la campanya anterior i se situa en la tercera inversió més important de les darreres 10 temporades. Cal significar que els 13,25 milions d’euros invertits per les estacions d’esquí lleidatanes representen el 69,86 % del que han invertit per a la present temporada el conjunt dels complexos d’hivern de Catalunya, que s’eleva a 18,97 milions d’euros.

Aquesta política d’inversions que manté el conjunt de les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà es tradueix en un import acumulat de 105 milions d’euros en les darreres 10 temporades, ha indicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat el gran impacte econòmic que representa per al territori l’activitat que generen les estacions d’esquí lleidatanes. A la temporada 2016/2017 va ser d’uns 367,8 milions d’euros i el nombre de llocs de treball creats de forma directa va ser de 2.150, als quals s’han de sumar uns 7.500 d’indirectes.

La Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Solsonès, l’Alt Urgell i la Cerdanya lleidatana són cada any la destinació triada per una gran part dels aficionats a l’esport de l’esquí. La temporada 2016/2017 el 61,29 % dels esportistes que van esquiar a Catalunya ho van fer a les estacions del Pirineu lleidatà, com també el 24,31 % del nombre d’esquiadors que ho van fer als complexos hivernals del conjunt de l’Estat espanyol. D’altra banda, cal dir que els practicants estrangers van representar el 12,95 % del total d’esquiadors, dels quals el 64 % són francesos.

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ofereixen 490,68 km esquiables, amb 239 pistes d’alpí i nombrosos itineraris de nòrdic, 112.204 passatgers/hora, 81 remuntadors, més de 109 km de superfície innivada amb 1.407 canons de neu, 85,5 km de circuits de raquetes i unes 26.000 places d’allotjament, al marge de les segones residències. A més, hi ha una oferta complementària a la neu integrada per 108 empreses especialitzades en els esports d’hivern.

Campanya d’hivern Ara Lleida

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha posat en marxa la campanya “Viu la neu al Pirineu de Lleida”. La creativitat també reforçarà el missatge de “Lleida: Autèntica, Diferent, Natural. ADN Lleida” que acompanya totes les accions de comunicació del Patronat de Turisme aquest any 2017.

L’objectiu del Patronat és potenciar les diverses activitats vinculades amb l’entorn de la neu i la temporada d’hivern en el conjunt de les comarques lleidatans i de manera específica amb l’oferta de neu del Pirineu de Lleida.

Presentació-temporada-de-neu-2017-2018

Amb un pressupost de 400.000 €, la campanya se centrarà en els mercats domèstics i de proximitat, tant en el de Catalunya com el de la resta de l’Estat, com també amb accions puntuals al sud de França. Serà present a diferents mitjans de premsa, ràdio, televisió, Internet i publicitat exterior. La campanya inclourà, igual que en edicions anteriors, un concurs fotogràfic al qual els participants podran enviar les fotografies, amb el hashtag #ADNLleidaNeu, que vulguin per mostrar què els representa i quines emocions els transmet la neu de Lleida. 

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 950 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×