Presentació llibre Basílica la Mare de Déu de Valldeflors: Ànima i Patrimoni

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Llibre Ànima i patrimoni

El dijous 28 de gener a les 18h tindrà lloc la presentació de llibre Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors: Ànima i patrimoni. A càrrec de: Sívlia Romero, filòloga i coautora; Emilio Fernández Maldonado, coordinador general de l’obra i Mn. Joan Antoni Mateo, rector de la Parròquia de Tremp. 

Aquest llibre ha estat editat per la Parròquia de Tremp i hi han col·laborat més de 30 persones i ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Fundació Fiella, l’Ajuntament de Tremp i el Premi In Memoriam M. Manuela González Quirós.

La Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp és un dels temples més bells del Bisbat d’Urgell. El conjunt de l’edifici amb el campanar alberga una rica tradició i una llarga història.L’existència de Tremp com a nucli de població estable està íntimament lligada a l’arribada del  cristianisme a la zona a partir de la construcció del primer temple de la Mare de Déu del Pallars. Al llarg dels segles, l’edifici ha patit diversos incendis i destruccions i ha arribat als nostres dies a partir de vàries fases de reconstrucció

El llibre dóna a conèixer el tresor històric i artístic constituït per la Basílica al llarg dels segles i bastit amb l’esforç de moltes generacions de trempolins. S’analitza la Basílica des del punt de vista històric i litúrgic, les diverses restauracions, el temple i la imatge de la Mare de Déu de Valldeflors, l’orgue, les capelles , l’art pictòric, entre molts altres aspectes.

Aquest llibre ha estat editat per la Parròquia  de Tremp i hi han col·laborat més de 30 persones i ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Fundació Fiella, l’Ajuntament de Tremp i  el Premi In Memoriam M. Manuela González Quirós.

Us hi esperem.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.513 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×