PRESENTACIÓ DE BIOLORD A LA SEU D’URGELL

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×
PRESENTACIÓ DE BIOLORD A LA SEU D’URGELL
 
La poma de muntanya s’està postulant com una via per tal de tornar a fer rendible l’agricultura al Pirineu, davant la situació d’estancament en que fa anys que viu el sector. Aquest cultiu, originàriament de muntanya, s’adapta perfectament a les característiques climàtiques i orogràfiques d’aquest territori que condicionen altament l’activitat agrícola. Els contrastos tèrmics entre el dia i la nit donen a les pomes un gust, una textura, un color i una aroma excepcionals, a la vegada que estalvien tractaments que sí que s’han de fer en zones de plana. A la vegada, aquest cultiu intensiu no requereix de grans superfícies de terreny per ser rendible, cosa que encaixa perfectament amb l’orografia del Pirineu català, caracteritzat per les parcel·les petites i amb desnivell.
 
 
 
Partint d’aquest anàlisi neix Biolord, una cooperativa que agrupa productors de poma ecològica de muntanya de diverses comarques del Pirineu català. Actualment hi ha socis del CARTELLpoma_Alt-UrgellSolsonès, sobretot a la Vall de Lord, lloc on neix, el Berguedà, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, si bé és obert a noves incorporacions. L’objectiu és revitalitzar el sector primari a través del cultiu de la poma ecològica de muntanya.
 
 
Divendres 13 d’octubre Biolord es presenta a la Seu d’Urgell, dins el programa de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu. L’acte és a les 7 de la tarda a l’Espai Ermengol, al Carrer Major. Comptarà amb la participació de Jordi Pont, productor soci de Biolord, Jordi Garcia, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró i de Núria Fontanet, dinamitzadora de producció agrària ecològica de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 155 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×