EL PATRONAT DE TURISME QUALIFICA DE SATISFACTORI EL BALANÇ DE LA PRESÈNCIA DE LES COMARQUES DE LLEIDA A FITUR 2019

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL PATRONAT DE TURISME QUALIFICA DE SATISFACTORI EL BALANÇ DE LA PRESÈNCIA DE LES COMARQUES DE LLEIDA A FITUR 2019

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida valora de positiu i satisfactori el balanç de la participació de les comarques lleidatanes a Fitur 2019, tant pel nombre de contactes i accions que s’hi han portat a terme amb operadors estatals i internacionals durant els tres primers dies de fira dedicats al sector professional, com també per la quantitat de visitants que hi han passat com a públic finalista durant el cap de setmana en demanda d’informació sobre el conjunt de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida. Durant la celebració del saló l’espai de Pirineus, Val d’Aran i Terres de Lleida ha estat l’escenari de nombroses reunions i entrevistes de treball entre empresaris, representants i agents turístics de la demarcació de Lleida, desplaçats durant aquests dies a Madrid amb motiu de la celebració de la fira internacional de turisme considerada com la segona més important del món i que es clausura avui diumenge.

La inauguració de Fitur el dimecres, 23 de gener, va coincidir amb la publicació de les dades dels resultats del comportament turístic del sector hoteler durant el mes de desembre a la demarcació de Lleida i el tancament de l’exercici del 2018. Uns resultats que sumats a la resta de sectors, que són el del càmping, el turisme rural i els apartaments turístics, situen l’any 2018 com el millor de tots els temps amb un creixement d’un 4,6 % aproximadament en el nombre de viatgers i d’un 3,2 % en el nombre de pernoctacions amb relació a l’any 2017, que ja va representar la millor dada dels darrers 8 anys. També la xifra de turisme estranger va tornar a créixer en un 16 % en el nombre de viatgers i en un 8 % en el de pernoctacions respecte a l’any anterior, que ja havia estat rècord històric.

Les dades amb els resultats del comportament turístic de l’any 2018, sumades a un major dinamisme que s’ha notat en la celebració de Fitur d’enguany, fan mantenir un bon nivell d’optimisme entre el sector turístic de la demarcació de Lleida per  a aquest any 2019.

La natura del conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, amb una significació especial del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els Parcs Naturals de l’Alt Pirineu i el del Cadí-Moixerò i el Congost de Mont-rebei, entre d’altres, com també l’oferta vinculada amb la neu i l’esquí, el  turisme actiu i els esports d’aventura, amb un interès pel ràfting, el senderisme, el cicloturisme, el turisme rural i els càmpings, han estat alguns dels productes amb força demanda per part del públic visitant a Fitur.

Així mateix el conjunt d’icones del turisme del Pirineu i les Terres de Lleida vinculades amb la natura i el patrimoni que han obtingut el reconeixement mundial de la UNESCO com a Patrimoni Mundial, com també per part d’altres organismes internacionals, ha rebut força demanda. El Patronat de Turisme, precisament per donar una major visualització al patrimoni natural i cultural amb reconeixement internacional, ha editat i presentat a Fitur  una nova publicació amb el títol “Lleida Patrimoni Mundial”. La publicació presentada a FITUR el dijous dia 24  per part de Rosa Pujol i Gerard Sabarich, vicepresidents de l’IEI i del Patronat de Turisme, respectivament, recull els recursos culturals i naturals de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida que en els darrers anys han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, a més dels acreditats per altres organismes vinculats amb aquest ens internacional. També la resta del Patrimoni monumental de les comarques lleidatanes, conjuntament amb el “Moturisme Ara Lleida” i el Fruiturisme a la zona del Baix Segre, que disposava d’una fotografia del mar rosa a Aitona dins l’estand, també han atret força l’interès del públic.

Reunions professionals per a la promoció i la difusió de l’oferta turística lleidatana

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els representants dels consells comarcals presents a Fitur, Torisme Val d’Aran i Turisme de Lleida, han dut a terme diferents accions de promoció de l’oferta turística lleidatana amb turoperadors d’àmbit estatal i internacional. Així mateix, durant el saló el Patronat de Turisme ha negociat diferents accions de difusió de l’oferta turística de Lleida amb diversos mitjans de comunicació, com també amb plataformes digitals líders en distribució d’estades turístiques i comunitat de viatgers. A tot plegat cal afegir la participació d’un bon nombre d’empresaris i operadors turístics lleidatans, que han mantingut contactes i reunions comercials a l’estand de Catalunya a Fitur.

Participació de Lleida a Fitur 2018

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha participat a Fitur 2019, que s’ha celebrat del 23 al 27 de gener, dins l’estand de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme amb les marques Pirineus i Terres de Lleida. Amb la marca turística Pirineus, hi han estat representats els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Solsonès, i amb el taulell Terres de Lleida, els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. La Val d’Aran i Turisme de Lleida ha mantingut un espai propi dins del mateix estand de l’Agència Catalana de Turisme.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 135 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×