Planta de biomassa de Hospital Comarcal del Pallars

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Reñé inaugura la Planta de biomassa de Hospital Comarcal del Pallars

La Diputació ha aportat gairebé 350.000 € a aquest equipament que permetrà un estalvi econòmic de 50.000 € anuals

Reñé anuncia que les comarques del Pirineu, a través de la Diputació de Lleida, han presentat un projecte conjunt a l’Eix 4 dels ajuts FEDER per la instal·lació de calderes de biomassa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dimarts la Planta de biomassa de l’Hospital Comarcal del Pallars, que permetrà reduir el cost energètic del centre sanitari entre un 10 i un 20%.

A l’acte també han assistit l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i el director de Gestió de Serveis Sanitaris, Jaume Capdevila.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que l’aposta de la institució per l’ús de la biomassa no és un fet aïllat i ha anunciat  que les comarques del Pirineu, a través de la Diputació de Lleida, han presentat de forma conjunta un projecte a l’Eix 4 dels ajuts FEDER per obtenir recursos comunitaris per la instal·lació de calderes de biomassa a diferents municipis.

L’objectiu és generar un cercle tancat que comenci amb la neteja dels boscos mitjançant la contractació de personal per obtenir biomassa forestal que serveixi de combustible a diferents equipaments de les comarques lleidatanes.

“Es tracta d’obtenir una major eficiència energètica, minimitzar l’ús de combustibles fòssils i utilitzar elements propis del territori, com és la gestió forestal”, ha indicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida també ha destacat la gran col·laboració existent entre el Departament de Salut, la Diputació i Gestió de Serveis Sanitaris en aquest i altres projectes que volen garantir la qualitat dels serveis sanitaris a tots els municipis.

El nou equipament instal·lat millorarà l’eficiència energètica de l’edifici de l’Hospital Comarcal del Pallars gràcies a la producció d’aigua calenta sanitària i per a calefacció mitjançant la biomassa forestal, la qual cosa suposarà un estalvi econòmic de 50.000 euros anuals, tal i com ha explicat Marc Saló, gerent de l’empresa Imartec Energia.

A més, millorarà la qualitat de la massa forestal de l’entorn i reduirà el risc d’incendis, crearà llocs de treball vinculats al sector forestal, disminuirà l’impacte ambiental de les emissions d’efecte hivernacle, així com la dependència energètica de l’exterior i maximitzarà les conversions i la gestió integral del territori.
caldera_biomassa
La Planta de biomassa instal·lada compta amb una caldera de 800 kw, de rendiment superior al 90% amb tres dipòsits d’inèrcia de 3.000 litres. L’equipament està format per una sitja i una sala de calderes amb tecnologia 3.0 que permet el control a distància.

Per la seva part, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat que l’Ajuntament ha cedit l’espai per instal·lar aquest equipament, que suposa un pas important en l’estalvi energètic i la modernització  de l’hospital. L’alcalde de Tremp ha afegit que la intenció és que aquest sigui un primer model que es pugui estendre i implantar a tota la comarca.

Fins ara, el centre sanitari tenia instal·lat un sistema de generació de calor destinat a la calefacció i l’aigua calenta a través de dues calderes de gasoil. Amb la nova instal·lació, aquestes calderes es mantindran com a equipament complementari o d’emergència en cas de necessitat.

El director de Gestió de Serveis Sanitaris, Jaume Capdevila, ha explicat que a partir d’ara l’Hospital Comarcal del Pallars “serà més sostenible i menys contaminant amb un estalvi de fins a 500.000 euros en 8 o 9 anys en gasoil”. Capdevila ha afegit que el centre hospitalari ja s’ha convertit en un referent per a altres equipaments.

La Diputació de Lleida treballa amb diferents accions per afavorir un marc favorable per a la implementació de mesures d’eficàcia i eficiència energètica, i promocionar l’ús de la biomassa generada per la gestió dels boscos de titularitat municipal. Una d’elles és la concessió de subvencions als ajuntaments de la demarcació de Lleida que formen part del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per elaborar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible que millori l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 773 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×