La Vall de Boí accedeix a 2 milions d’euros pel seu Pla de Sostenibilitat Turística

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Vall de Boí accedeix a 2 milions d’euros pel seu Pla de Sostenibilitat Turística

  • El “Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí: Patrimoni Mundial accessibilitat universal” ha estat inclòs en un dels 19 Plans Catalans que es beneficiaran dels fons de recuperació europeus Next Generation.
  • El projecte es desenvoluparà en 3 anualitats (2022-23-24) i proposa una gestió sostenible dels recursos.

Des de l’ajuntament de la Vall de Boí es gestionarà l’ajut destinat al projecte  que defineix l’estratègia de futur  de la destinació. Això permetrà convertir-la  en una referència global de turisme accessible, sostenible i la situarà com a destinació de muntanya de turisme inclusiu líder als Pirineus.

L’ajut de 2 milions d’euros servirà per executar l’estratègia marcada des del consistori. Es tracta per tant, de desenvolupar accions transformadores  per a una destinació que pateix una forta estacionalitat. Això per tant, li donarà un impuls per a la diversificació de l’oferta i la integració de la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial.El projecte està  compost per 17 actuacions repartides en els quatre grans eixos  del pla.  Per una banda, actuacions com la creació d’una mobilitat sostenible  al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, projecte que es desenvoluparà sempre amb l’acord i la supervisió de l’actual administració del parc. Amb aquesta acció es pretén  fomentar l’ús del transport públic i sostenible per tal d’accedir al parc i així minimitzar els impactes mediambientals. A més, dotar al destí d’un sistema intel·ligent d’informació de valor per a la millora de la gestió, l’experiència del visitant així com la seguretat i accessibilitat de l’usuari.

Per l’altra, la creació d’una experiència turística accessible al conjunt romànic, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Una de les grans accions que formaran part del projecte, es la  millora de l’accessibilitat universal de les persones, amb els diferents nivells de capacitats: auditives, cognitives, visuals, intel·lectuals i de mobilitat, per la qual cosa es crearan nous productes turístics que millorin l’experiència de visita i la comercialització del producte.

A més i amb la finalitat de crear una oferta d’activitats que contribueixi a la diversificació de l’oferta, es crearan productes turístics per a diferents tipus de públic i frenar així la marcada estacionalitat. Per aquesta raó, es crearà  l’Outdoor Park Vall de Boí, com a projecte integral per al desenvolupament d’activitats i d’instal·lacions  esportives a l’aire lliure, que crearà un ecosistema composat per les empreses, la població i el paisatge cap a un posicionament i projecció conjunta de la destinació.

Finalment, la creació de producte turístic adaptat a la demanda i l’elaboració d’un pla de màrqueting turístic definirà l’estratègia de comunicació, promoció, segments de mercats estratègics, productes prioritaris. Així mateix les actuacions necessàries per al posicionament de la destinació als mercats i l’adaptació de  l’oferta i les estratègies de promoció del nou escenari turístic

Pla de Sostenibilitat Turística

La Vall de Boí,  una destinació amb una oferta atractiva i competitiva, estructurada i especialitzada pel segment familiar, ecoturístic i esportiu, i que d’acord amb  les paraules de l’alcaldessa  Sònia Bruguera “amb aquest projecte  es podrà facilitar l’accessibilitat universal al patrimoni,  tant cultural com natural, que a més, contribuirà a la competitivitat i sostenibilitat de la nostra destinació”

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 232 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×