EL PATRONAT DE TURISME AJORNA LA CONVOCATÒRIA DEL 32è PREMI TURÍSTIC INTERNACIONAL “PICA D’ESTATS” FINS A L’ANY 2021

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL PATRONAT DE TURISME AJORNA LA CONVOCATÒRIA DEL 32è PREMI TURÍSTIC INTERNACIONAL “PICA D’ESTATS” FINS A L’ANY 2021

PICA D’ESTATS

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha acordat no convocar el 32è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet per a aquest any 2020 i traslladar la nova convocatòria del guardó de cara a l’any vinent per causa de la pandèmia sanitària.

Atesa l’excepcionalitat provocada per la Covid-19, a partir del 14 de març es va reduir al mínim l’activitat de la premsa turística i es van suspendre tots els viatges de premsa a les comarques de Lleida, tant en l’àmbit estatal com internacional. Fins al final d’aquest mes de juliol no s’han pogut començar a reprendre de manera gradual alguns dels viatges de premsa programats a la demarcació, però aquesta situació ha repercutit en la dinàmica de producció de treballs periodístics enfocats a la promoció del territori en l’àmbit turístic, motiu pel qual s’ha considerat avinent no fer la convocatòria del 32è premi turístic per a aquest any 2020 i traslladar-la a l’any vinent.

La nova convocatòria del certamen, que correspondrà a l’edició 32 del Premi periodístic internacional “Pica d’Estats”, estarà oberta a la participació de tots els treballs publicats o emesos des del 19 d’octubre de 2019 fins a la data de la convocatòria de la nova edició l’any 2021.

El guardó tindrà una dotació econòmica de 45.000 €, distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 € cadascun.

Acte de lliurament del 31è Premi “Pica d’Estats”

D’altra banda, per causa també de la situació generada per la crisi sanitària encara no s’ha pogut dur a terme l’acte de lliurament del 31è Premi “Pica d’Estats”. La celebració de l’acte s’ha previst per al proper mes de setembre en una data encara per determinar.

Cal recordar que en el 31è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet es van rebre un total de 224 treballs, dels quals 51 eren de premsa internacional, la xifra més alta de participació estrangera registrada fins ara i, en conjunt, el segon millor registre en tota la història del guardó periodístic.

La reunió del jurat va tenir lloc a la ciutat de Lleida el 8 de febrer de 2020 i els treballs i periodistes premiats són aquests:

Premi de Premsa escrita d’informació general per al reportatge “Castells per la província de Lleida”, escrit per Daniel Romaní, amb fotografies de Santi Iglesias i publicat al diari Ara.

Premi de Premsa especialitzada en viatges i turisme per al reportatge “Penelles, un poble que torna a pintar”, escrit per Joaquim M. Pujals, amb fotos de Josep Cano i publicat a la revista Descobrir Catalunya.

Premi de Televisió per al reportatge “David contra Goiat”, d’Eugenia Basauli i Eduardo Laplaza, del programa “El Escarabajo Verde” de TVE.

Premi de Premsa internacional per al reportatge “Una terra dai gusti forti” (‘Una terra de gustos forts’), escrit per Riccardo Lagorio i Andrea Deotto i publicat a la revista italiana Dove.

Premi al millor Reportatge fotogràfic per a Carles Claraco per una sèrie d’espectaculars fotografies que il·lustren el reportatge “La Porta del Cel: travesía por el Pirineo más salvaje” publicat a la revista El Mundo de los Pirineos.

Premi al millor treball dels Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida per al reportatge “Els secrets de la ‘city’ de Lleida”, escrit per Roser Banyeres amb fotografies de Rafa Ariño i publicat al suplement “Lectura” del diari Segre.

-I finalment el Premi d’Internet, que va obtenir el Premi especial del jurat (dotat amb 10.000 €), va ser per al treball “Els artistes van en tractor”, de la videoartista Sara Boldú, publicat a https://saraboldu.wixsite.com/artistesambtractor.

El jurat del 31è Premi “Pica d’Estats” va estar format per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, el va presidir. En van formar part com a vocals els periodistes Josep Lluís Cadena, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Antonio Franco, Rafa Gimena, Francesc Guillaumet, Mariano Palacín i Mònica Terribas. Va actuar com a secretari el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 128 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×