El barranc d’Erill es converteix en cas d’estudi del projecte europeu Phusicos

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El barranc d’Erill es converteix en cas d’estudi del projecte europeu Phusicos

El barranc d’Erill s’incorpora com a cas d’estudi al projecte europeu Phusicos per reduir el risc d’esllavissades durant crescudes o pluges intenses que poden afectar el poble d’Erill la Vall. Des d’enguany i fins a principis del 2023 s’estudiaran solucions basades a la natura que afavoreixin l’estabilització la morrena i evitin el flux de detritus recurrents sobre l’àrea urbana. Phusicos és un projecte europeu d’investigació aplicada  que treballa per a demostrar cóm es poden prevenir riscos naturals i esdeveniments climàtics extrems aprofitant els serveis que ens ofereix la natura.

La intervenció, amb finançament de la Unió Europea sota el programa Horitzò 2020, serà promoguda per l’Ajuntament de la Vall de Boí amb el recolzament de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic de la Comunitat de Treball del Pirineus i l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, qui cofinançarà l’experiència amb el Fons Climàtic creat amb la Llei Catalana de Canvi Climàtic 16/2017.

Una primera presentació tindrà lloc dimecres 21 de juliol a sobre el terreny , de 10:30 a 13h.

BARRANC D’ERILL AL PROJECTE PHUSICOS

Declaracions institucionals a premsa a la Sala del Ajuntament de la Vall de Boí Intervindrà l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera; el director de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Jean-Louis Valls; i un representant del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

21 de juliol                Ajuntament de la Vall de Boí               13:00

Hi haurà la possibilitat de participar també a la visita de camp al barranc y presentació del projecte PHUSICOS i del cas plantejat. Es prega confirmació d’assistència a contact@ctp.org o ajuntament@vallboi.ddl.net

Sobre la Comunitat de Treball dels Pirineus i l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic

Phusicos

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) és un consorci internacional que té com a principal objectiu contribuir al desenvolupament del massís pirinenc fomentant la cooperació territorial i, en particular, la cooperació transfronterera per a millorar la vida dels habitants dels seus territoris. Actualment, Catalunya ostenta la presidència de la CTP. L’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) és una iniciativa de la CTP que té per objectiu estudiar i comprendre el canvi climàtic als Pirineus per ajudar al territorio a adaptar-se als seus impactes. L’OPCC cerca ser la plataforma de referencia sobre coneixement en adaptació al cani climàtic en ecosistemes de muntanya. Més informació: contact@ctp.org

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 73 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×