Pintures Rupestres, petroglifs trobats al municipi Sort

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Pintures Rupestres, petroglifs trobats al municipi Sort

Els conjunt de gravats medievals del Solà del Saurí foren descoberts l’any 2018 i l’any 2021 el Departament de Cultura els va declarar  Bé Cultural d’Interès Nacional.

Enguany, al primer trimestre de 2023, el Departament de Cultura ha encarregat una publicació monogràfica a l’equip d’investigadors del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya de la UAB-CSIC, per donar a conèixer els resultats científics del jaciment arqueològic.Al llarg del segon trimestre els tècnics del Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic programaran les actuacions necessàries per dur a terme els treballs de documentació gràfica exhaustiva dels gravats (topografia, fotogrametria, vídeo 3D…) a fi de crear un material interpretatiu i de difusió per donar a conèixer els gravats a tota la societat, atès que el jaciment arqueològic no es podrà visitar per les característiques dels accessos i la seguretat.

En el futur, es valorarà la possibilitat d’adequar el Castell de Sort com a seu expositiva d’aquest material.

petroglifs
Imatges cedides pel Departament de Cultura i que l’autoria és del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya de la UAB-CSIC (petroglifs)

El Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya (GAAM) s’ha anat creant al llarg del temps, a mesura que les investigacions en zones altes dels Pirineus, principalment del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ha anat avançant. El conformem arqueòlegs/es principalment del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Departament d’Arqueologia i Antropologia de la Institució Milà i Fontanals del CSIC.

Imatges cedides pel Departament de Cultura i que l’autoria és del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya de la UAB-CSIC (petroglifs)

Notícies Pallars Sobirá

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 347 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×