L’AECC Lleida estrena els serveis d’assessorament capil·lar i nutricional per persones amb càncer

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’AECC Lleida estrena els serveis d’assessorament capil·lar i nutricional per persones amb càncer

  • Aquests dos nous serveis gratuïts es realitzen amb entitats externes i col·laboradores de l’associació: l’Institut Torre Vicens i la Dra. Antonieta Barahona, respectivament.

L’AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida estrena dos nou serveis gratuïts per persones amb càncer: assessorament capil·lar i assessorament nutricional. Aquests neixen de la necessitat que han manifestat molts usuaris de l’associació. Aquests dos serveis d’atenció social es realitzen amb entitats externes i col·laboradores de l’AECC Lleida, com són l’Institut Torre Vicens de Lleida i la Dra. Antonieta Barahora.

Assessorament capil·larEl servei d’assessorament capil·lar neix com a complement al servei de préstec de perruques, que des de fa molts anys ofereix gratuïtament l’AECC Lleida a les persones amb càncer i en col·laboració amb l’Institut Torre Vicens de Lleida. El servei d’assessorament capil·lar va dirigit a persones que a causa del tractament oncològic han perdut el cabell i han vist afectada la seva imatge.

Els alumnes de segon del cicle formatiu d’estilisme i direcció de perruqueria de l’institut Torre Vicens seran els encarregats de fer aquest assessorament als pacients, sempre acompanyats per la Maite Vall-llebrera, tutora del cicle formatiu.

En aquest servei es realitza assessorament i tractament individualitzat de l’alopècia derivada del tractament oncològic, fent valoracions i seguiment, assessorament i posada a mida de perruques de les quals disposa l’AECC Lleida, i sanejament i neteja de les perruques.

Assessorament nutricional

El servei d’assessorament nutricional gratuït és un servei iniciat arran de les diferents demandes que l’AECC Lleida ha anat rebent de diferents usuaris. La Dra. Antonieta Barahona, especialitzada amb nutrició i col·laboradora de l’Associació, serà l’encarregada de realitzar aquest servei a l’AECC Lleida.

Els tractaments oncològics generen una sèrie necessitats relacionades amb el sistema digestiu i l’alimentació com la pèrdua de la gana, les nàusees, els vòmits, etc. “Per aquests motius, entre altres, és important seguir unes pautes alimentàries controlades per un professional”, asseguren des de l’Associació.

Assessorament jurídic-laboral

D’altra banda, l’AECC Lleida també ofereix gratuïtament, des de fa temps, assessorament jurídic-laboral a pacients de càncer, com un altre servei extern d’atenció social. Mireia Pardell, advocada i col·laboradora de l’Associació és l’encarregada de resoldre tots els dubtes que poden sortir, en l’àmbit de dret laboral, durant el procés de la malaltia o després, com poden ser dubtes sobre un acomiadament arran del càncer, una incapacitat temporal, o la reincorporació a la feina, entre altres.

persones amb càncer

Sobre l’AECC

L’AECC és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

L’AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer.

L’AECC Lleida, ​​amb seu a C/Pallars, 25, ​​gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. L’associació ofereix a pacients de càncer i familiars, que van des de atenció psicològica, atenció social, orientació medicosanitària, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d’autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d’hàbits saludables.

En l’últim any, l’AECC Lleida ha atès a més de 2.100 persones entre malalts i familiars; ha organitzat més de 100 conferències de prevenció i d’hàbits saludables, on van participar gairebé unes 12.000 persones. Actualment, l’Associació té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb 800 voluntaris i 4.100 socis.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 669 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×