El president de la Diputació de Lleida inaugurarà l’exposició ‘Perseguits i Salvats. No volien que existíssim’ a Sort

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email 0 0 Flares ×

El president de la Diputació de Lleida inaugurarà l’exposició  ‘Perseguits i Salvats. No volien que existíssim’ a Sort

El president de la Diputació de Lleida i de l’IEI la inaugurarà aquest dijous a l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, inaugurarà aquest dijous a Sort l’exposició itinerant ‘Perseguits i Salvats. No volien que existíssim’. L’acte tindrà lloc a partir de les 19.00 hores a l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà, on la mostra es podrà veure durant els mesos de juliol i agost.

Cal recordar que aquesta exposició va iniciar la seva itinerància a l’Espace du Judaisme de Tolosa, un centre de referència de la cultura jueva, que va acollir l’estrena de l’exposició del 6 al 27 de juny. La previsió és que itineri per diferents ciutats catalanes i estrangeres, entre altres Tel Aviv (Israel), on està previst que aterri al desembre.

L’exposició forma part del projecte ‘Perseguits i Salvats’ de la Diputació de Lleida, la qual –a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Patronat de Turisme i amb la col·laboració d’ajuntaments i consells comarcals del territori– té com a principal objectiu recuperar la memòria del pas pel Pirineu lleidatà de milers de jueus que fugien de la persecució nazi durant la Segona Guerra Mundial. A més, el projecte ha permès recuperar i senyalitzar les rutes d’evasió dels refugiats jueus a través del Pirineu de Lleida durant la Segona Guerra Mundial. Es tracta de quatre rutes senyalitzades que transcorren per les comarques de la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 224 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email 0 0 Flares ×