La Vall Fosca inaugura una ruta temàtica amb el nom del pedagog Artur Martorell

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Vall Fosca inaugura una ruta temàtica amb el nom del pedagog Artur Martorell

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Museu Hidroelèctric de Capdella i que promou la recuperació de la memòria històrica de la vall

Vall Fosca va inaugurar ahir divendres ‘La ruta Martorell’ en homenatge al mestre Artur Martorell, i que senyalitza cinc plafons de la vall on es reprodueixen les vivències d’alumnes i mestres i que permeten al visitant gaudir d’una lectura reposada. Als actes d’inauguració hi va assistir el Sr. Jordi Cornudella, nét del mestre Martorell, que va reivindicar el paper dels mestres i ha posat en valor la figura dels seus avis materns, ambdós mestres.

El Museu Hidroelèctric de Capdella és l’impulsor del projecte que forma part de la recuperació de la memòria històrica de la Vall Fosca i que ha permès senyalitzar diferents espais del municipi amb plafons que expliquen les vivències del mestre Artur Martorell dels anys que va fer unes colònies escolars a la Vall Fosca. 

Durant el mes d’agost dels anys 1917, 1918 i 1919 uns grup de 25 nens i 3 mestres de Barcelona van fer unes colònies escolars al campament que l’empresa Energía Eléctrica de Catalunya tenia a la Central de Capdella. L’objectiu de les colònies era millorar la salut dels nens que vivien a Barcelona, per això el mestre Martorell va impulsar unes colònies que els permetien estar en contacte amb la natura, tenir una bona alimentació i una higiene acurada. 

L’historiador Martí Boneta, que ha fet recerca sobre Artur Martorell, ha seleccionat un seguit de fragments de les memòries de les colònies escolars dels anys 1917 i 1918 que van llegir nenes i nens de la Vall Fosca, i que reflecteixen el dia a dia de l’estada d’alumnes i mestres a la vall.

ruta temàtica amb el nom del pedagog Artur Martorell
La Vall Fosca inaugura una ruta temàtica amb el nom del pedagog Artur Martorell
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 187 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×