Pau Bartoló a la Lapònia -Noruega

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
Presentat el repte inèdit del corredor de muntanya Pau Bartoló a la Lapònia noruega

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la presentació del repte del corredor de muntanya català Pau Bartoló, consistent en córrer 145 quilòmetres per Lapònia, en solitari i de forma autosuficient, amb temperatures al voltant dels 40 graus sota zero, una fita que mai ningú ha aconseguit realitzar.

sge
Foto: Jordi Estruch

Durant l’acte, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, Ivan Tibau ha estat acompanyat de l’esportista d’Avià, que afronta un repte inèdit enmig de naturalesa salvatge i paratges glaçats, que preveu completar entre els propers 17 i 19 de febrer.

El repte del corredor d’Avià consisteix a córrer 145 quilòmetres per Lapònia (entre la regió noruega de Finnmark i la frontera amb Finlàndia), enmig de naturalesa salvatge i paratges glaçats, on les temperatures podran assolir els 40 graus sota zero, “el principal handicap que tindré”, ha assegurat Bartoló, “a causa de la neu, el gel i un material que no estic acostumat a portar”.El corredor ha afirmat estar il·lusionat davant una aventura que representa “un repte i una motivació”, que li servirà per trencar la rutina “competitiva” i per conèixer una zona que no ha trepitjat mai.

Bartoló farà en solitari i de forma autosuficient una aventura que començarà el proper 17 de febrer –tot i que arribarà a la zona dos dies abans- i que podria  completar en dos dies. Començarà al nord de la regió de Finmark (Noruega), en ple Cercle Polar Àrtic, i baixarà cap al sud per acabar a la frontera amb Finlàndia, a l’est. Una travessa on conviurà amb la naturalesa i on només tindrà cinc hores escasses de llum solar. Pau Bartoló comptarà amb un equip de suport i seguiment format per quatre persones que també el filmarà.

Ivan Tibau li ha desitjat “molta sort i ànims” en nom de la Generalitat de Catalunya, i s’ha felicitat de “veure que al nostre país tenim esportistes com tu, un exemple de l’afany de superació i la passió amb què competiu sempre els esportistes catalans, unes virtuts que projecten Catalunya al món com un país esportiu de primera línia”. El secretari general de l’Esport ha subratllat que en Pau Bartoló és una mostra que “vivim en un país d’emprenedors, que contínuament es posa reptes” i que “se sent orgullós de l’esforç, el treball i la il·lusió que posa la seva gent per tal de complir els seus somnis”.

Pau Bartoló s’ha consolidat com un dels millors corredors de muntanya del món. L’agost passat a Chamonix, el corredor de Buff Pro Team / Segurartic- Catalana Occidente va aconseguir la victòria absoluta a la TDS de l’Ultra Trail del Mont Blanc i acumula diverses victòries i podis en les principals proves a nivell mundial.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.796 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×