Amb el servei de teleassistència de la Creu Roja he passat la pandèmia millor acompanyada

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Amb el servei de teleassistència de la Creu Roja he passat la pandèmia millor acompanyada

  • El servei de teleassistència de la Creu Roja a Lleida atén 322 persones a la demarcació de Lleida
  • Amb la pandèmia, s’han reforçat les trucades de seguiment a totes les persones usuàries per detectar mancances ja sigui de béns de primera necessitat o bé mancances a nivell psicoemocional
  • En total, de de març de 2020 s’han realitzat 14.061 trucades de seguiment i informació a persones usuàries dels serveis de teleassistència  de la demarcació de Lleida

La Rosa té 84 anys i viu a Lleida. Fa 4 anys que viu sola i des de llavors és beneficiària del servei de teleassistència de la Creu Roja. “ Sóc prou gran per anar a una residència” , asegura amb ironia, “però m’agradaria poder viure a casa meva el màxim temps possible” i amb la teleassistència ho pot  fer compatible perquè, a més, també la cobreix quan surt de casa a comprar o a passejar. “Sempre vaig amb el dispositiu per si he de fer una trucada d’emergència”, explica orgullosa. “I els meus fills també estan més tranquils sabent que tinc aquest servei”.

Com ella, a Lleida hi ha 322* persones usuàries d’aquest servei, en les seves diferents vessants: teleassistència domiciliària, teleassistència mòbil accesible i inclusiva també per a persones sordes o amb dificultats auditives, de parla o visual, Localitzador Personal – LoPe (indicat per a persones que es desorienten fàcilment) i el servei Cuida’t +, que fomenta l’autocura  gràcies al seguiment de la salut (tensió, pes, etc.).Acompanyament psicoemocional  en mig d’una pandèmia

La pandèmia pel coronavirus va suposar un punt d’inflexió per a moltes persones vulnerables que vivien soles. Les dificultats de contacte amb l’exerior (amb la familia, amics) i de fer les activitats de la vida quotidiana com ara anar a fer la compra o a passejar. Conscients d’aquesta realitat, des de la Creu Roja vam desplegar una sèrie d’accions per tal de fer-ne un seguiment periòdic i detectar tant mancances de béns de primera necessitat com també mancances a nivell psicoemocional. Els nostres centres de contacte es van fer trucades setmanalment a les persones grans, i molt especialmente a aquelles que són usuàries del servei de teleassistència.

En total, des del mes de març de 2020 quan va començar la crisi sanitària per la COVID19 hem realitzat 14.061 trucades a persones usuàries dels serveis de teleassistència de la demarcació de Lleida per saber com es troben i si necessiten alguna cosa, també s’han fet trucades informatives per a campanyes com l’onada de fred i de calor, campanyes informatives sobre la vacunació, etc.

pandèmia millor acompanyada
teleassistència de la Creu Roja he passat la pandèmia millor acompanyada

També vam reforçar el contacte periòdic amb aquelles persones de més de 65 anys que estan en algun dels nostres projectes de gent gran ja sigui de Salut Constant, Sempre Acompanyats, Enreda’t, persones cuidadores, etc. Finalment,  vam realizar un cicle de xerrades online enfocades a treballar aspectes psicoemocionals. Els objectius d’aquestes sessions, que s’han organitzat de forma individual i a nivell grupal, són trencar la bretxa digital, empoderar a les persones grans, fomentar els vincles socials entre els participants, donar estratègies de gestió emocional, prevenir qualsevol tipus de mal tractament a les persones grans, pal·liar la solitud, treballar habilitats personals, intervenir en les afeccions psicològiques presents en persones grans i ocasionades principalment per la situació de soledat.

“Amb la teleassistència de la Creu Roja” – conclou la Rosa- “ també sé que estic contribuïnt a una entitat social que té molts projectes socials en benefici de les persones grans com jo”.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 760 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×